Hokille neljäs puhdas voitto Kiekko-Vantaasta

Kajaanin Hokki otti kauden neljännen puhtaan voiton Kiekko-Vantaasta perjantaina, kun lohipaidat kaatuivat luvuin 3–5 (1-1, 2-1, 0-3). Voiton myötä Hokki karkasi sarjataulukossa jo kahdeksan pisteen karkumatkalle Jokipojista.

Kajaanin Hokki matkusti perjantaiksi Vantaalle, missä linnapaitojen vastaan asettui neljättä ja viimeistä kertaa runkosarjan aikana Kiekko-Vantaa. Kajaanilaiset ovat olleet kova pala lohipaidoille Vantaalla, sillä edellinen kotijoukkueen voitto Tikkurilassa oli tullut 13.12 2013 ja silloinkin vasta voittolaukauskisan jälkeen. Ottelun ensimmäisestä maalista pääsikin vastaamaan vierailevat linnapaidat, kun Markus Korkiakoski sai syötettyä maalin takaa hyvään vetosektoriin nousseelle Ville Saukolle tonttia, eikä Sportin kasvatti erehtynyt. Kiekko-Vantaa pääsi kuitenkin vielä tasoihin erän lopussa, kun Jere Laine upotti ylivoimalla terävän rannelaukauksen ohi Sami Väliharjun ajassa 18.17.

Toisen erän maalinteon aloittamisesta vastasi kotijoukkue, kun Julius Rantaeskola sai sivallettua lohipaidat johtoon Valtteri Heikkilän syötöstä vastahyökkäyksen päätteeksi. Heikkilä lisäsi vielä omaa maalisaldoaan ajassa 32.59 pienestä kulmasta tulleella laukauksella, joka yllätti Väliharjun. Vain reilut puoli minuuttia Heikkilän maalin jälkeen nähtiin ulosajo, kun Miro Karjalainen ajoi vantaalaisten puolustusalueella Ville Rajalaa polvitaklauksella. Karjalaisen viiden minuutin jäähyn aikana Hokki pääsi takaisin maalin päähän, kun Mestiksen tammikuun tulokaspelaaja Joni Piipponen otti tyhjät pois ja kiskaisi rannelaukauksen Lassi Yrjölän vartioiman maalin ylänurkkaan. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty, joten Kiekko-Vantaan johtoasemasta siirryttiin kolmanteen erään.

Viimeisen erän alkuun Kiekko-Vantaan Nico Friman pääsi nokikkain Väliharjun kanssa, mutta Oulun Kärpistä loppukauden ajan Hokissa lainalla oleva nuorukainen piti Hokin pelissä. Tasoitusmaalia saatiin odottaa erän puolen välin yli, kunnes Hokin kapteeni Mikael Seppälä sai runnottua kiekon lohipaitojen rysään ajassa 53.49. Seppälän maalin jälkeen isoa roolia otti kultakypärää kantava Niklas Näppi, joka ensin siirsi ylivoimalla vierailijat johtoon napakalla kudilla jäitä pitkin ohi Yrjölän ja lopulta sinetöi kajaanilaisten voiton heittämällä kiekon tyhjään maaliin kaksi sekuntia ennen ottelun päätöstä. Loppulukemat Hokille 3–5 ja runkosarjasta kajaanilaisille pisteet 12-0 Kiekko-Vantaasta.

— Vaikka päästettiin kolme maalia omiin niin pääosin puolustaminen oli hyvää. Toisessa erässä koomailtiin kiekon kanssa niin, että vastustajalle tuli paljon maalipaikkoja. Ensin päästettiin se yksi alivoimamaali ja sen lisäksi annettiin kolme tai neljä maalipaikkaa omalla ylivoimalla. Ensimmäinen ja kolmas erä oli mielestäni sen sijaan hyvää ja järkevää vieraspelaamista, ihan sitä mitä lähdettiin tältä reissulta hakemaan. Toinen erä oli kaukana siitä, siinä tarjottiin ihan urakalla kotijoukkueelle mahdollisuutta ottaa vaikka kaikki kolme pistettä itselleen, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen illan kulkua.

Kajaanilaisten lähtökohtana oli illan peliin saada erikoistilannepelaaminen siihen kuosiin, millä ratkotaan pudotuspeleissä tärkeitä otteluita ja ottelusarjoja. Siinä ei aivan onnistuttu, kun Kiekko-Vantaa teki yhden maalin sekä ylivoimalla että alivoimalla. Toisaalta Hokki sai kaksi tärkeää onnistumista omien ylivoimiensa aikana.

— Kaksi maalia kun saadaan vieraskentällä tehtyä ylivoimalla niin se on positiivinen saldo, mutta vastapainona sen Kiekko-Vantaan alivoimamaalin lisäksi annettin heille järkyttävä määrä maalipaikkoja omalla huonolla ylivoimapelaamisella. Alivoimapelaaminen oli ihan hyvää ja sen taso tyydyttää tällä hetkellä enemmän omaa mieltä, kertoo Hokki-luotsi.

Hokin ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun joukkue saa vastaansa perjantaina levänneen Heinolan Peliitat. Kajaanilaisten valmistautumisessa ottelua kohti ei ole mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

— Onneksi ei ole pitkä siirtymä tästä, puolitoista tuntia niin ollaan Vierumäellä, pelaajat pääsevät hyvissä ajoin nukkumaan. Aamulla otetaan normaalit verryttelyt ja palaverit ja siitä sitten Peliittojen kimppuun. Tämä on hyvin selkeä ja normaali sapluuna, mitä on käytetty ennenkin näissä tuplapeleissä Kiekko-Vantaata ja Peliittoja vastaan, avaa kajaanilaisten käskyttäjä.

Tuukka Smura pelaa huomenna, peluutuksesta sovittiin ennen kuin reissuun lähdettiin, lisää Laukkanen.

Ville Saukko kasvatti maalimääräänsä Kiekko-Vantaata vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Ville Saukko kasvatti maalimääräänsä Kiekko-Vantaata vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot:

Maalit:
8.58 0-1 Saukko (Korkiakoski)
18.17 1-1 Laine (Uusivirta, Mieho) YV
28.41 2-1 Rantaeskola (Heikkilä, Tarkkanen) AV
32.59 3-1 Heikkilä (Rantaeskola)
34.11 3-2 Piipponen (Mäkelä, Kristof) YV
53.49 3-3 Seppälä (Turtiainen, Kristof)
56.55 3-4 Näppi (Piispanen, Turtiainen) YV VoM
59.58 3-5 Näppi (Seppälä) TM

Torjunnat:
Sami Väliharju 6+16+8=30
Lassi Yrjölä 3+8+6=17

Jäähyt:
Hokki 6x2min
Kiekko-Vantaa 2x2min 1x5min 1x20min

Yleisöä: 540

Seuraava ottelu: Peliitat-Hokki Versowood-Areenalla lauantaina 27.2 kello 17.00