Hokille tappio Keuruulta

Kajaanin Hokki pelasi viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa, kun joukkue hävisi vieraissa KeuPa HT:lle luvuin 6-4 (0-1, 3-0, 3-3). Kajaanilaiset palaavat takaisin joululomalta joulukuun 30. päivä, jolloin vuorossa on vierasottelu Jokipoikia vastaan.

Kajaanin Hokki pelasi perjantaina viimeisen ottelunsa ennen joulutauolle menoa, kun linnapaidat kohtasivat KeuPa HT:n Keuruulla. Ottelun ensimmäinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä, mutta erän ainoan maalin teki vierailijoiden Joni Piipponen, kun nurmijärveläinen iski Aleksi Mäkelän laukauksen paluukiekon keuruulaismaaliin.

Toisessa erässä KeuPa HT pääsi paremmin peliin mukaan. Ensin Joona Peränen iski oman laukauksen paluukiekon Hokki-maaliin, jonka jälkeen KeuPa iski kahdella peräkkäisellä ylivoimalla maalit. Ensimmäisen iski Janne Pälve siniviivalämärillään ja toisen Pasi Kouvalainen rannelaukauksella.

Kolmannen erän alkuun Hokki tuli kovalla painostuksella. Kajaanilaiset pääsivätkin kaventamaan tilanteeksi 3-2, kun Mäkelä ja Michal Kristof sahasivat keuruulaispuolustuksen poikki ja Kristof tarjosi tyhjän maalin Heikki Klemetille, jolla oli helppo työ viimeistellä. Paria minuuttia myöhemmin, ajassa 44.25 Ville Saukko sai tilanteeksi jo tasan 3-3. Tasoituksen jälkeen maaleista vastasi KeuPa. Ensin Pälve iski illan toisensa ja sen jälkeen Eetu Koivistoinen iski kaksi ylivoimamaalia, joilla KeuPa karkasi jo 6-3-johtoon. Maalinteko ei ollut vielä ohi, kun Mikael Seppälä kavensi tilanteeksi vielä ylivoimalla 6-4 ajassa 54.30. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet jäivät Keuruulle.

— Neljällä tehdyllä maalilla pitäisi vieraskentältä pisteitä saada. Silloin kun ei tule niin katseet kääntyy puolustuspelaamiseen ja se alivoimalla tai tasaviisikoin tapahtunut puolustaminen ei varmaan tyydytä. Siltä osin oli syksyn heikoin esitys joukkueelta tähän rakoon. En tiedä johtuiko se siitä, kun pelaajilla oli viime lauantaina keskenään pikkujoulut, että osalle oli jäänyt pikkujouluhöntsä-vaihe päälle, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen suojattiensa otteita.

Ville Saukon kauden ensimmäinen maali ei auttanut Hokkia voittoon asti. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Ville Saukon kauden ensimmäinen maali ei auttanut Hokkia voittoon asti. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
11.47 0-1 Piipponen (Mäkelä, Kristof)
26.56 1-1 Peränen (Maasalo, Karalahti)
29.53 2-1 Pälve (Kouvalainen, Claireaux) YV
32.09 3-1 Kouvalainen (Claireaux, Pälve) YV
41.19 3-2 Klemetti (Kristof, Mäkelä) YV
44.25 3-3 Saukko (Patronen, Turtiainen)
46.54 4-3 Pälve (Koivistoinen, Kouvalainen)
48.57 5-3 Koivistoinen (Jormakka, Maasalo) YV
53.34 6-3 Koivistoinen (Maasalo, Pitkänen) YV
54.30 6-4 Seppälä (Näppi, Mattila) YV

Torjunnat:
Antti Lehtonen 6+6+5=17
Petri Pitkänen 9+13+7=29

Jäähyt:
Hokki 7x2min 1x10min
KeuPa HT 4x2min

Yleisöä: 408

Seuraava ottelu: Jokipojat-Hokki keskiviikkona 30.12 kello 18.30 Joensuun jäähallissa.