Hokille tappio Lempäälässä

Hokki hävisi launtaisen ottelunsa LeKiä vastaan luvuin 6-2 (1-0, 3-2, 2-0). Joukkueen ottelut jatkuvat perjantaina SaPKon vieraana.

Hokki tuli lauantaiseen otteluun LeKiä vastaan allaan 3-1-vierastappio TUTOa vastaan perjantailta. Kahden edellisen ottelun huonoista aluista oli otettu opiksi, kun Hokki painoi heti alkuun pitkiä pätkiä peli lempääläisten päädyssä. Tämän takia LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi otti joukkueensa aikalisän ajassa 6.05. Aikalisän jälkeen LeKi pääsi otteluun paremmin kiinni ja joukkue pääsikin johtoasemaan ajassa 16.13 Markus Västilän iskiessä maalin.

Toisen erän alkuun Hokki pääsi heti tasoittamaan ottelun, kun kultakypärää kantanut Markus Korkiakoski tasoitti 42 sekuntia erän alun jälkeen. Hokki siirtyi johtoon vain pari minuuttia myöhemmin, kun Michal Kristof tarjosi Antti Kalapudakselle paikan, eikä Kärppä-laina erehtynyt. Sen jälkeen alkoi LeKin maalishow. Ensin Jimi Santala tasoitti pelin, sen jälkeen Valtteri Järviluoma siirsi LeKin johtoon ja Västilä tuplasi johdon erän loppuun.

Kolmannen erän alkuun Manu Honkanen kasvatti kotijoukkueen johdon jo lukemiin 5-2 ja erän puolen välin toisella puolella, ajassa 52.55 Santala siirsi luvuiksi 6-2. Samaiset luvut pysyivät myös ottelun loppulukuina.

— Ensimmäinen vähän rumempi tappio numeroiltaan. Melko hampaatonta peliä oli ottelun jälkimmäinen puolisko, sen osalta miten peli päästettiin käsistä ei luonnollisestikaan ketään tyydytä. Siinä mielessä erikoinen peli, että puolitoista erää pelattiin järkevää kiekkoa ja pidettiin pelisuunnitelmasta kiinni. Tällä kertaa kun se momentum ja pelin tappamisen hetki oli LeKillä niin he olivat todella tehokkaita. Melkein voisi sanoa että toisen erän lopussa jokaisesta paikasta mitä heillä oli niin verkko heilui, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summasi lauantaisen ottelun.

— Meillä matka jatkuu, lepäillään pari päivää tässä. Sitten tiistaina katsotaan mikä on joukkueen terveystilanne, nyt on pientä kolhua ja pientä vammaa osalla pelaajista. Katsotaan ja päivitetään miten paljon saadaan miehiä jalkeille kun tiistaina jatketaan harjoituksia, jatkaa linnapaitojen käskyttäjä.

Hokki kaatui lauantaina LeKin hyvään toiseen erään. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki kaatui lauantaina LeKin hyvään toiseen erään. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
16.13 1-0 Västilä (Honkanen, Hintz)
20.42 1-1 Korkiakoski (Mattila)
23.53 1-2 Kalapudas (Kristof, Kestilä)
33.11 2-2 Santala (Puistola, Luhtalampi)
38.09 3-2 Järviluoma (Laakso, Parikka)
38.36 4-2 Västilä (Järviluoma, Laakso)
43.33 5-2 Honkanen (Hintz, Mäkilä)
52.55 6-2 Santala (Puistola, Männikkö)

Torjunnat:
Tuukka Smura 4+11+5=20
Nico Viksten 9+6+10=25

Jäähyt:
Hokki 4x2min
LeKi 3x2min

Yleisö: 239

Seuraava ottelu: SaPKo-Hokki Talvisalon jäähallissa perjantaina 11.12 kello 18.30