Hokille täydet pisteet Rovaniemeltä

Kajaanin Hokki nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa, kun linnapaidat hakivat RoKista vierasvoiton luvuin 1-2 (0-1, 0-0, 1-1). Seuraavana Hokki pelaa keskiviikkona, kun SaPKo saapuu Kajaaniin. 

Hokki sai otteluun loistoalun, kun Markus Piispanen tarjoili Niklas Näpille huipputontin, eikä Näppi erehtynyt. Peliä oli pelattu tuossa vaiheessa vasta 51 sekuntia. Enempää maaleja ei kahdessa ensimmäisessä erässä nähtykään, vaikka Hokilla oli useita loistavia maalipaikkoja. Seuraava maali tuli kotijoukkue RoKille, kun nurkasta Antti Lehtosen maalille pelattu kiekko kimposi maaliin. Maalintekijäksi merkattiin Teemu Korpela ja maalintekoajaksi 46.05. Melkein heti seuraavassa vaihdossa Ville Saukko heitti kiekon maalille, josta Markus Piispanen ohjasi sen RoKin maalivahdin puikoista sisään. Enempää maaleja ei enää ottelussa nähty, joten linnapaidat matkaavat Kajaaniin mukanaan täysi pistepotti.

— Kauden fyysisin ja kovin peli tähän asti. RoKi oli mielestäni kuskin penkillä ensimmäisen ja kolmannen erän, joten sitä taustaa vasten täytyy olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Paljon jouduttiin kamppailemaan omalla puolustusalueella. Hyvä sinänsä, sillä saamme nyt hyvää videomateriaalia mitä näyttää pelaajille siitä puolustuspelaamisesta. Kaiken kaikkiaan pitää olla tyytyväinen tähän viikkoon, viisi pistettä kuudesta on hyvä startti tähän runkosarjaan, puntaroi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Ottelun kolmannessa erässä kotijoukkue RoKilta loukkaantui kaksi pelaajaa, kun ensin Janne Pietilä kannettiin paareilla pois kentältä jonka jälkeen Juhani Tamminen loukkasi ylävartaloaan. Tamminen pääsi kuitenkin kentältä pois omin avuin.

— Erotuomaritarkkailijan ja RoKin päävalmentajan kanssa oltiin heti ottelun jälkeen samaa mieltä, että näissä valitettavissa loukkaantumistilanteissa ei ollut mitään sääntöjen vastaista. Jos nauhalta katsottuna kuitenkin tuomaritarkkailijan mieli muuttuu niin siitä kuullaan ensi viikon alussa, kommentoi Laukkanen.

— Hyvä sauma huilata pelaajilla nyt, jos olisi ollut vielä lauantaina ottelu niin olisi oma joukkue voinut joutua koville. Todella kovavauhtista ja kamppailevaa peliä on nähty, nyt on hyvä paikka ottaa pari päivää happea ja maanantaina aletaan valmistautumaan kohti keskiviikon ottelua, päättää Hokki-käskyttäjä.

Markus Piispanen jatkoi maalien mättämistä perjantain ottelussa.

Markus Piispanen jatkoi pistetehtailuaan perjantain ottelussa.

Maalit:
0:51 0-1 Näppi (Piispanen)
46:05 1-1 Korpela (Vuorijärvi-Tolvanen)
47:53 1-2 Piispanen (Saukko-Näppi) VoM

Torjunnat:
Paavo Hölsä 3+11+11=25
Antti Lehtonen 11+6+2=19

Jäähyt:
RoKi 3x2min
Hokki 7x2min

Yleisöä: 1220

Seuraava ottelu: Hokki-SaPKo keskiviikkona 23.9 kello 18.30 Kajaanin jäähallissa.