Hokille täydet pisteet vieraskiertueelta

Kajaanin Hokki saalisti viikonlopun vieraspeleistään täydet kuusi pistettä. Perjantaisen Kiekko-Vantaa-voiton jälkeen lauantaina kaatui Peliitat luvuin 3-5 (1-1, 1-1, 1-3). Seuraavaksi Hokki kohtaa Jukurit Kajaanissa ensi viikon perjantaina.

Kajaanin Hokki tuli lauantaiseen otteluun Peliittoja vastaan allansa vakuuttava vierasvoitto Kiekko-Vantaasta edelliseltä päivältä. Ottelun alussa heinolalaiset olivat kuitenkin pirteämmällä jalalla liikeessä. Peliitat saivatkin palkkionsa, tehden avausmaalin ajassa 14.50 kun Ville Väinölän siniviivalämäri yllätti Antti Lehtosen. Hokki sai kuitenkin tasoitusmaalin vielä erän lopussa, kun Miska Humaloja löysi upealla syötöllä Niklas Näpin, jonka veto upposi verkon perukoille.

Toisen erän alussa, Peliittojen Eetu Sopasen istuessa rangaistusta estämisestä, sai Michal Kristof pelattua kiekon Risto Mattilalle, jonka lämäri upposi ohi Antti Rautiolan. Kellossa 25.15 ja Hokki ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa. Peliitat tasoittivat kuitenkin ottelun ajassa 38.27, kun Johan Elfvengren iski terävällä rannelaukauksella lukemiksi 2-2.

Kolmannenkin erän maalinteon alotti linnapaidat, kun Risto Mattila pelasi hienon kuljetuksen jälkeen kiekon Joni Piipposelle, eikä Jokereiden A-junioreista täksi kaudeksi Hokkiin siirtynyt laituri erehtynyt.  Peliitat tulivat vielä kerran tasoihin Ilari Metsolan sivallettua ranteellaan kiekon ylänurkkaan kellon näyttäessä aikaa 50.42. Lopuista maaleista vastasivat kajaanilaiset, kun ensin Markus Korkiakoski viimeisteli komean yksilösuorituksen jälkeen johtomaalin tasavajaalla. Sen jälkeen Miska Humaloja naulasi pelin 11 sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin.

— Pelin alkuun ei ihan parasta mahdollista saatu irti. Eilisen ottelun henkisen latauksen jäljiltä oli akut hieman tyhjänä siinä, ei mikään huono startti ollut, mutta en tavallaan voi olla tyytyväinen siihen. Ihan luonnollista sinänsä, ei ole helppoa tuollaisen ison ja tärkeän pelin, mikä meillä oli Tikkurilassa, jäljiltä saada samanlaista latausta. Todella tasainen ottelu oli, mutta oltiin kärsivällisiä ja sitkeitä ja saatiin voittoon tarvittavat maalit viimeisessä erässä. Se on nyt positiivista, että kun ei henkisellä puolella ihan tapissa oltu lähdössä niin ei silti katkettu, vaan pystyttiin koko ilta tasaisesti kamppailemaan ja pelaamaan, kertasi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Seuraava ottelu Hokilla on perjantaina 30.10, kun Jukurit saapuu vierailemaan Kajaanin jäähalliin.

— Nyt huilataan kaksi päivää, sunnuntai ja maanantai ollaan ihan levossa. Tiistaista eteenpäin päästään hyvin valmistautumaan, torstaina otetaan peliin valmistava harjoite ja perjantaina sitten kohti Jukurit-peliä, kertoo Laukkanen.

Risto Mattila mätti tehot 1+1 Peliittoja vastaan.

Risto Mattila mätti tehot 1+1 Peliittoja vastaan.

 

Maalit:
14.50 1-0 Väinölä (Häkkinen, Sopanen)
19.33 1-1 Näppi (Humaloja) VT
25.15 1-2 Mattila (Kristof, Humaloja) YV
38.27 2-2 Elfvengren (Ruotsalainen, Tuhkanen)
45.20 2-3 Piipponen (Mattila, Viirlas)
50.42 3-3 Metsola (Ruotsalainen, Sompi)
57.26 3-4 Korkiakoski (Saukko) VoM
59.49 3-5 Humaloja TM

Jäähyt:
Hokki 2x2min
Peliitat 4x2min 1x10min

Torjunnat:
Antti Lehtonen 7+11+8=26
Antti Rautiola 11+9+13=33

Yleisöä:
490

Seuraava ottelu: Hokki-Jukurit Kajaanin jäähallissa perjantaina 30.10 kello 18.30