Hokille täysi pistepotti Hermeksestä

Kajaanin Hokki voitti keskiviikkoisessa kamppailussaan Kokkolan Hermeksen lukemin 4-2 (2-1, 0-1, 2-0). Joukkueen ottelut jatkuvat viikonloppuna vierasottelulla SaPKoa sekä kotiottelulla LeKiä vastaan.

Kajaanin Hokki sai otteluun huikean alun, kun Michal Kristof painoi kiekon Hermes-maaliin vain 17 pelisekunnin jälkeen Niklas Näpin ja Miska Humalojan esityöstä. Lisää oli luvassa, kun kuuden minuutin kohdalla Sakari Turtiainen mälläsi ylivoimalla pikkumustan jo toistamiseen kokkolalaisten verkkoon. Hermes tuli vielä maalin päähän ensimmäisen erän aikana, kun Tuomas Koskinen kavensi tilanteeksi 2-1.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi vierailijat, kun Jesse Juntheikki sekä Joona Jääskeläinen karkasivat kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Jääskeläinen tasoitti lukemat muotoon 2-2. Kolmannessa erässä linnapaidat pääsivät kuitenkin vielä etumatkalle, kun Hermes-maali vartioinut Joonas Kuusela pompotti Markus Korkiakosken vedon oli Sami Anttila kärppänä paikalla iskemässä Hokin takaisin johtoon. Kun vielä Miska Humaloja namutteli maalin edestä kiekon Kuuselan ohi ajassa 47.48 Näpin kiekonriiston jälkeen, oli Hokin voittolukemat 4-2 valmiit.

— Pelin ensimmäiseen kahdeksaan ja puoleen minuuttin voi olla tyytyväinen, siinä tultiin hyvin peliin sisään. Siitä kahdeksasta ja puolesta minuutista toisen erän loppuun oli ehkä heikointa peliä mitä ollaan kotikaukalossa tälle kaudelle esitetty. Viimeisessä erässä saatiin pelistä kiinni ja muutamassa paikassa oltiin tehokkaita ja sitä kautta otettiin kolme pistettä. Kolmeen pisteeseen voi olla tyytyväinen, esitykseen ei millään muotoa, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summasi illan esityksen.

Kaikkeen joukkueen peliesityksessä ei Hokki-käskyttäjä ollut tyytyväinen kolmesta pisteestä huolimatta.

— Monen ottelun jälkeen on voinut kiittää koko joukkuetta voitosta, mutta kyllä tuo tänään oli melko pienen ryhmän rypistys joka tämän pelin meille käänsi. Erityismaininta tästä illasta menee itseltä maalivahti Tuukka Smuralle, ne minuutit kun oltiin oikeasti purjeessa niin sieltä löytyi voittavaa maalivahtipeliä. Tiettyjen pelaajien suorittaminen aiheutti tosi isoja kysymysmerkkejä. Johtuiko tämä siitä, että joukkueessa ei ole yhtään kilpailutilannetta ja kaikki pääsee pelaamaan? Tämä on nyt sellaista Nuori Suomi -hengessä, pelaat sitten miten hyvin tahansa, on sulla kuitenkin kausikorttipaikka tuohon kokoonpanoon. Ehkä se oli osasyynä siihen, että kaikilta ei löytynyt tänä iltana mitä vaadittiin. Kolme pistettä, perjantaina matka jatkuu Savonlinnaan ja parannetaan siellä, Laukkanen päättää.

Sakari Turtiainen iski Mestis-uransa ensimmäisen maalin Hermestä vastaan.

Sakari Turtiainen iski Mestis-uransa ensimmäisen maalin Hermestä vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
0.17 1-0 Kristof (Näppi, Humaloja)
6.01 2-0 Turtiainen (Korkiakoski, Saukko) YV
11.36 2-1 Koskinen (Franssila, Paavilainen)
28.52 2-2 Jääskeläinen (Juntheikki, Kivilahti)
41.42 3-2 Anttila (Korkiakoski, Saukko) VoM
47.48 4-2 Humaloja (Näppi)

Torjunnat:
Tuukka Smura 9+5+5=19
Joonas Kuusela 7+9+10=26

Jäähyt:
Hokki 2x2min
Hermes 5x2min 1x10min

Yleisöä:
785

Seuraava ottelu: SaPKo – Hokki perjantaina 13.11
Seuraava kotiottelu: Hokki – LeKi lauantaina 14.11