Hokille toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Hokki kamppaili itselleen 0–1 voiton Joensuusta Risto Mattilan toisen erän maalilla. Joukkueet jatkavat välieräsarjaa lauantaina Kajaanissa.

Kajaanin Hokin ja Jokipoikien toisen koitoksen ensimmäistä maalia saatiin odottaa yli ottelun puolen välin, kunnes Risto Mattilan lämäri siniviivan tuntumasta upposi ohi Mikael Edelmannin ajassa 30.36. Toisessa erässä ei enempää maaleja syntynyt joten Hokin 0-1-vierasjohdossa siirryttiin kolmannen erän pariin. Kolmannessa erässä Hokki puolusti tiiviisti ja onnistuikin varjelemaan oman maalinsa koskemattomana, kiitos useiden puolustajien ottamien blokkien sekä maalilla viimeisenä lukkona toimineen Tuukka Smuran nollapelin.

— Päällimmäinen miete, minkä pelaajillekin sanoin, on että nyt oli yhdeksäs pudotuspeliottelu tälle keväälle ja tämä oli selkeästi meidän heikoin peli kaikkinensa. En tiedä miksi joukkue oli niin heikosti hereillä tuohon peliin, eikä sen takia hyökkäämistä saatu koko iltana aikaan. Puolustaminen jämäköityi illan mittaan, mutta sitä jouduttiin hakemaan yllättävän paljon. Minun mielestä tässä hetkessä sen pitäisi tulla helpomman kautta. Viimeisen erän maalinedustan puolustaminen oli hyvää, Jokipoikien maalipaikat oli kortilla ja ne laukaukset mitkä tuli maalille asti tuli sieltä mistä haluttiinkin, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen illan kulkua.

Joukkueet jatkavat otteluitaan heti lauantaina Kajaanissa, jolloin Hokilla on sauma laittaa voitolla ärjypaidat olemaan selkä seinää vasten.

— Tunteja on aika vähän siihen, kun kiekko putoaa uudelleen jäähän. Jääkiekkoa ei tässä ajassa keksitä uudestaan, meidän pelaajien pitää pystyä pelaamaan tätä peliä paremmin huomenna kello 17.00, Laukkanen laukoo.

Tuukka Smura nollasi Jokipojat Joensuussa perjantaina. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tuukka Smura nollasi Jokipojat Joensuussa perjantaina. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot:

Maalit:
30.36 0-1 Mattila VoM

Torjunnat:
Tuukka Smura 10+8+14=32
Mikael Edelmann 7+5+7=19

Jäähyt:
Hokki 3x2min
Jokipojat 1x2min 1x10min (Paukku)

Yleisöä: 1917

Seuraavat ottelut: La 2.4. klo 17.00 Hokki – Jokipojat
Ma 4.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki
Ke 6.4. klo 18.30 Hokki – Jokipojat (tarvittaessa)
Pe 7.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki (tarvittaessa)
La 8.4. klo 17.00 Hokki – Jokipojat (tarvittaessa)

Liput lauantain peliin tästä