Hokille toinen tappio puolivälierissä

Hokki ei saanut avattua voittotiliään pudotuspelien osalta, kun TUTO Hockey voitti linnapaidat 4–3 (1-0, 1-2, 2-1). Joukkueet jatkavat otteitaan lauantaina Kajaanissa.

Hokki lähti Turkuun tavoitteenaan tasoittaa puolivälieräsarja TUTO Hockeyta vastaan. Suunnitelmat saivat tylyn alun, kun Anssi Virkki rokotti rannelaukauksella takaylänurkkaan ajassa 2.47. Toisessa erässä Hokki pääsi kuitenkin niskan päälle, sillä Markus Piispanen toi kajaanilaiset tasoihin ylivoimalla ohjaamalla maalin edestä Niklas Näpin syötön TUTO-nuottaan. Ajassa 31.40 Hokki pääsi jo johtoon, kun Aku Kestilä iski kiekon rysään Aki Juuselan jouduttua suihkuun ryntäyksestä. TUTO tuli vielä tasoihin erän lopussa, kun Timi Lahtisen maalille nousun jälkeen Hannu Kuru iski irtokarat maaliin.

Kolmannessa erässä johtoasema vaihtui jälleen. Jasper Lindsten kaivoi kiekon Hokki-päädystä ja syötti Teemu Elomolle, jonka sivallus upposi Sami Väliharjun kainalosta sisään. Seuraavassa vaihdossa Hokki tuli takaisin tasoihin, kun Piispanen avasi pitkällä syötöllä Markus Korkiakoskelle ja Joni Piipposelle paikkaa. Pari ensimmäistä yritystä Kaapo Kähkönen torjui, mutta lopulta Piipponen sai pikkumustan pussiin. TUTO nousi kolmatta kertaa ottelussa johtoon, kun Lindstenin nousun jälkeen Rasmus Kulmala runnoi luvuiksi 4–3. Kulmalan maali jäi myös illan viimeiseksi, joten TUTO pääsi 2-0-johtoon puolivälieräsarjassa.

— Kaikkinensa tasainen ja tiukka peli, omalta joukkueelta ihan nousujohteinen ottelu. Hyökkäyksellisesti pystyttiin illan mittaan tekemään ja luomaan peliä, se oli positiivista. Edelleenkin tosin hyvin läheltä maalia ja kakkoskiekoista annettiin kaverin kannalta hyvin tärkeitä maaleja, edelleen sen maalinedustan puolustaminen täytyy saada miehekkäämmäksi ja jämäkämmäksi. Yhtään ilmaista maalia ei kyllä tarvisi antaa heille, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Ottelussa huolenaihetta kajaanilaisittain herätti Aleksi Mäkelään kohdistunut taklaus, josta Aki Juusela ajettiin ottelusta ulos. Mäkelä ei enää tilanteen jälkeen palannut pelaamaan, eikä puolustajan pelikunnosta ole varmuutta lauantain otteluun.

— Varmaan huomenna rupeaa selviämään, kuinka pitkään mies on loppupeleissä sivussa. Ei mies missään hyvässä hapessa ole. Katsotaan miten huomenna peluutetaan, nämä on nyt aikalailla miesten pelejä, laitetaanko mieluummin esimerkiksi (Samu) Pyykkönen pelaamaan puolustajana vai otetaanko nuorista paikkaajaa. Tässä on nyt yön pimeinä tunteina hyvä hetki miettiä. Katsotaan rauhassa tilanteet ja sitten ruvetaan miettimään kuka pelaa ja kenen kanssa, Hokki-luotsi pyöritteli.

Ottelut jatkuvat joukkueiden osalta Kajaanissa lauantaina. Siihen otteluun Hokki-leirissä on selkeät tavoitteet.

— Keskiviikon todellisen limbon ja mahalaskun jälkeen näytettiin nyt ensinnäkin itselle että me kuulutaan tähän ottelusarjaan. Se nyt onneksi toteutui tuossa tämän illan ottelussa, nyt sitten seuraava askel on raapia ensimmäinen voitto huomenna kotona, Laukkanen päättää.

TUTO raapi nimiinsä toisen voittonsa Hokista. (Kuva: Roosa Kurkinen)

TUTO raapi nimiinsä toisen voittonsa Hokista. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot

Maalit:
2.47 1-0 Virkki (Moisio, Taavitsainen)
26.11 1-1 Piispanen (Näppi, Mattila) YV
31.50 1-2 Kestilä (Anttila, Kristof) YV
38.59 2-2 Kuru (Lahtinen, Tuomainen) SR
44.19 3-2 Elomo (Lindsten)
44.48 3-3 Piipponen (Korkiakoski, Piispanen)
51.40 4-3 Kulmala (Elomo, Lindsten)

Torjunnat:
Sami Väliharju 12+11+5=28
Kaapo Kähkönen 8+12+11=31

Jäähyt:
Hokki 2x2min
TUTO Hockey 3x2min + 1x 5+20min (Juusela)

Yleisöä: 2332

Seuraavat ottelut: La 19.3. klo 17.00 Hokki – TUTO Hockey
Ma 21.3. klo 18.30 TUTO Hockey – Hokki
Ke 23.3. klo 18.30 Hokki – TUTO Hockey (tarvittaessa)
Pe 25.3. klo 18.30 TUTO Hockey – Hokki (tarvittaessa)
La 26.3. klo 17.00 Hokki – TUTO Hockey (tarvittaessa)