Hokille toinen voitto puolivälierissä

Kajaanin Hokki onnistui selvittämään TUTO Hockeyn ensimmäisen katkon paikan voittamalla keskiviikkona Kajaanissa 6–3 (0-1, 3-1, 3-1). Illan hahmoina Hokilta toimivat kahden maalin miehet Aku Kestilä ja Roni Viirlas. Seuraavan kerran joukkueet ottelevat Turussa perjantaina.

Hokki lähti keskiviikon otteluun selkä seinää vasten, tappiolla joukkueen kausi olisi paketissa. Ottelun alku kului isäntien hallitessa, mutta linnapaidat eivät pääseet maalien makuun edes ylivoiman aikana. Maalinteon aloittamisesta pääsi lopulta vastaamaan turkulaiset, kun Tuukka Pulliaisen laukaus yllätti Sami Väliharjun Hokki-maalilla. Pulliaisen maalin turvin vierailijat pääsivät siirtymään johtoasemista erätauolle.

Toisen erän alkuun TUTO pääsi niskan päälle, mutta Miikka Tuomaisen korkeasta mailasta ottama neljän minuutin jäähy kostautui huimaan kevätvireeseen äityneen Aku Kestilän iskiessä maalin edestä Santeri Vuodin laukauksen irtopalat ohi Kaapo Kähkösen. TUTO pääsi vielä johtoon ajassa 32.07 Jasper Lindstenin veivatessa kiekon kotijoukkueen maaliin, mutta isännät vastasivat vajaat kolme minuuttia myöhemmin. Markus Korkiakoski kaapi kiekon aloituksesta viivaan, josta viime kaudella TUTOa edustanut Roni Viirlas mälläsi kiekon komeasti takaylänurkkaan. Ajassa 37.17 Hokki pääsi jo johtoasemaan, kun kokoonpanoon palannut Ville Rajala pelasi kiekon hyökkäysalueelle, josta Sami Anttila heläytti rannelaukauksella lukemiksi 3–2.

Kolmanteen erään Hokki lähti hieman pakittelemaan johtoaseman turvin, mutta pääsi silti vastaamaan erän maalinteon aloittamisesta. Risto Mattila avasi maagisella lätyllä siirretyn rangaistuksen aikana Kestilän hyökkäykseen ja Kärpistä lainalla oleva mies ei erehtynyt vaan pysäytti kellot ajassa 48.42 näyttämään tilanteeksi jo 4–2. Hokki karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle ajassa 50.52, kun Viirlas mälläsi kiekon toistamiseen ohi Kähkösen. Jos ottelu ei vielä Viirlaksen toiseen maaliin ratkennut, niin se ratkesi viimeistään Aleksi Mäkelän laittaessa kiekon tyhjään rysään omasta päästä reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Olli-Pekka Heinimäki pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemia, mutta 6–3-maali toi vain kosmeettista lohtua turkulaisille, kun Hokki kavensi sarjan lukemiin 3-2.

— Opiskellaan tätä pudotuspelikiekkoa päivittäin ja peli peliltä ja vieläkin siellä on opiskeltavaa. Hyvällä tiellä ollaan, jos pelaajilla on jatkossakin kaihtimet riittävän hyvin auki niin me pystytään petraamaan perjantaihin. Se on perjantaihin iso teema, että pitää saada kauden paras peli Turussa aikaiseksi, että täällä pelataan vielä lauantaina, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Taisin kolmannen pelin jälkeen sanoa, että mitään yllättävää ei ole siinä, että sarja on 2-1 jommalle kummalle. Itse lähdin tätä sarjaa miettiessä, että tämä on viiden pelin jälkeen 3-2, senkään osalta ei ole mitään yllättävää. Perjantaina on seuraava koitos, alkaa olemaan naamat tuttuja valmentajilla ja varmaan pelaajillakin. Mukava näitä on kuitenkin jutella, katsella ja valmentaa, ainakin omalta puolelta, päätti Hokki-luotsi.

Roni Viirlas nousi kahdella maalillaan illan ratkaisijapelaajistoon. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Roni Viirlas nousi kahdella maalillaan illan ratkaisijapelaajistoon. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot:

Maalit:
10:25 0-1 Pulliainen (Lindsten-Taavitsainen) YV
26:56 1-1 Kestilä (Vuoti-Kristof) YV
32:07 1-2 Lindsten (Elomo-Kulmala)
35:05 2-2 Viirlas (Korkiakoski-Piispanen)
37:17 3-2 Anttila (Rajala-Kestilä)
48:42 4-2 Kestilä (Mattila) SR VoM
50:52 5-2 Viirlas (Piispanen-Korkiakoski)
56:49 6-2 Mäkelä (Kristof) TM
57:20 6-3 Heinimäki (Tuohilampi-Sillanpää)

Torjunnat:
Sami Väliharju 9+6+11=26
Kaapo Kähkönen 6+8+4=18

Jäähyt:
Hokki 4x2min
TUTO 4x2min

Yleisöä: 1042

Seuraavat ottelut:
Pe 25.3. klo 17.00 TUTO Hockey – Hokki
La 26.3. klo 17.00 Hokki – TUTO Hockey (tarvittaessa)