Hokille tyrmäysvoitto RoKista

Kajaanin Hokki iski taululle kuusi maalia kahteen erään RoKia vastaan ja otti Mestiksen Pohjois-Suomen herruuden runkosarjasta puhtaasti voitoin 4-0 itselleen. Hokki jatkaa otteitaan lauantaina SaPKoa vastaan.

Kajaanin Hokki jyräsi vakuuttavasti RoKia vastaan neljän ketjun voimin ja ei jättänyt epäilyksen varaan kumpi joukkue oli parempi keskiviikkoisessa ottelussa. Maalinteon aloitti maalin edestä joukkueen kapteeni Mikael Seppälä Kärppä-laina Janne Kuokkasen syötöstä ajassa 12.45. Peliä kerkesi kulua Seppälän maalista vain vähän reilu minuutti ennen kuin Ville Saukko rankaisi iskemällä kiekon siniviivasta Samu Pyykkösen ja Antti Kurkisen syötöistä hurjan ruuhkan läpi maaliin. RoKi-luotsi Petteri Hirvonen yritti herätellä joukkojaan Saukon maalin jälkeen vaihtamalla Paavo Hölsän maalilta Toni Eskeliseen. Vaihto ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, kun vasta 17-vuotias Kuokkanen kasvatti pistepussinsa lukemiin 1+1 Mestis-debyytissään paria minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä Hokki jatkoi siitä mihin ensimmäisessä erässä jäi. Aku Kestilä syötti Kärppien A-junioreista lainalla olleen duon Tino Metsävainio ja Tuomas Vartiainen 2vs1-hyökkäykseen, josta Vartiainen siirsi Hokin jo 4-0-johtoon. Erän toisessakin maalissa olivat Kestilä ja Vartiainen mukana, kun miehet petasivat kiekon siniviivalle Risto Mattilalle, joka kasvatti Hokin johdon jo viiteen maaliin. Linnapaidat eivät nostaneet jalkaansa kaasulta, vaan lisäsivät johdon jo lukemiin 6-0 ennen erän päätöstä. Vartiainen tarjosi ylivoimalla kiekon poikki kentän Markus Korkiakoskelle, jonka vedon kakkoskiekon iski maaliin Seppälä. Kolmannessa erässä ei lisämaaleja nähty, joten täydet kolme pistettä jäivät Kajaaniin lukemin 6-0.

— Minun mielestä oltiin tänään hyviä tuossa ensimmäisessä erässä, se oli yksi meidän kauden parhaita peliin lähtöjä. Kuskin pukilla oltiin koko ilta ja hyvä näin. Kärppä-lainat toivat energiaa ja saatiin vähän hyökkäyspeliäkin aikaiseksi kun oli enemmän kuin seitsemän tai kahdeksan hyökkääjää. Mukava oli pitkästä aikaa peluuttaa pitkästä aikaa hyökkääjiä kun oli neljä ketjua. Katsotaan sitten lauantaina kun mennään seitsemällä tai kahdeksalla hyökkääjällä, mutta silloin se peli muuttuu vähän enemmän repimiseksi ja raastamiseksi, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Mikael Seppälä pelasi vakuuttavasti RoKia vastaan ja iski kaksi maalia. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Mikael Seppälä pelasi vakuuttavasti RoKia vastaan ja iski kaksi maalia. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
12.45 1-0 Seppälä (Kuokkanen, Turtiainen) VoM
13.48 2-0 Saukko (Kurkinen, Pyykkönen)
15.28 3-0 Kuokkanen (Saukko, Pekkala)
23.07 4-0 Vartiainen (Metsävainio, Kestilä)
29.16 5-0 Mattila (Kestilä, Vartiainen)
38.23 6-0 Seppälä (Korkiakoski, Vartiainen) YV

Torjunnat:
Antti Lehtonen 7+4+6=17
Paavo Hölsä 10+0+0=10 (vaihto 13.48 2-0)
Toni Eskelinen 2+7+10=19

Jäähyt:
Hokki 4x2min
RoKi 5x2min 1x10min

Yleisöä: 726

Seuraava ottelu: Hokki-SaPKo lauantaina 30.1 kello 17.00