Hokille upea voitto TV-ottelusta

Kajaanin Hokki jatkoi vakuuttavia otteita kotikaukalossaan perjantaina Ylen TV2:n näyttämässä pelissä kaatamalla LeKin luvuin 5–2 (0-0, 1-1, 4-1). Seuraavan kerran linnapaidat pelaavat heti lauantaina Savonlinnassa SaPKon vieraana.

Hokin ja LeKin välisen perjantaisen ottelun avausmaalia saatiin odottaa toisen erän alkuun asti, kunnes Aki Kangasmäki yllätti rannelaukauksellaan Christian Heljangon ajassa 20.47. LeKi pääsi tasoihin ennen toisen erän päätöstä, kun Juho Liuksiala pääsi runnomaan kiekon ohi Sami Väliharjun lempääläisten ylivoiman aikana, pysäyttäen kellot aikaan 31.21.

Kolmannen erän ensimmäinen maali syntyi vasta päätöskympille. KuKi-kasvatti Heikki Klemetti sai kiekon LeKin alueella, taittoi keskelle ja iski tarkan laukauksen Heljangon selän taakse. Klemetin maalin jälkeen Hokki pääsi pian kahden miehen ylivoimalle, kun ensin Miikka Heikkilä taklasi Christoffer Seppeliniä ulosajon arvoisesti, jonka jälkeen Markus Haapanen joutui istumaan kakkosta korkeasta mailasta. Kahden miehen ylivoimalla Hokki pääsi 3–1-johtoon Risto Mattilan pommittaessa Pasi Kouvalaisen syötön LeKin verkkojen perukoille.

Lempääläiset yrittivät vielä tulla peliin mukaan ottamalla maalivahdin pois, mutta riskinotto kostaantui Seppelinin sivaltaessa rystyllä kiekon tyhjään maaliin. Liuksiala ja Seppelin pääsivät vielä kaunistelemaan omia tehotilastojaan illan toisilla osumillaan, tuoden ottelun lopputuloksen muotoon 5–2.

— Saatiin ihan hyvä startti otteluun ja se oli varmaan parasta antia tähän iltaan meidän osalta. Vierasjoukkueen maalipaikat ja pelintekomahdollisuudet olivat vähissä siinä ensimmäisessä erässä. Taisteluun olen tyytyväinen, varmasti LeKilläkin oli paikat ratkoa tämä peli, mutta me oltiin sitkeitä ja kärsivällisiä ja se palkittiin. Jos tätä ottelua miettii kokonaisuutena, niin ihan oikeaan osoitteeseen nuo kolme pistettä jäi, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

— Ehkä tuossa meidän ylivoimassa näkyi, että sinne pääsee melkein kaikki, jotka tuolla pystyvät pelaamaan. Se ei ole ihan helppo paikka pelaajallekaan ruveta pelaamaan peliä, jota ei ole välttämättä muutamaan vuoteen tehnyt. Sen osalta voi olla aika armollinen tuolle meidän ylivoimalle. Yhdellä lyhyellä harjoituksella ei voi sen enempää vaatia. Pelaajilla se ylivoimapelaaminen on varmaan helpompaa, jos ja kun jokunen ylivoima Savonlinnassa saadaan. Silloin se on ehkä himpun verran tutumpaa. Fakta on se, että suurin osa niistä pelaajista, joita tuohon ylivoimaan on suunniteltu, on tuolla katsomon puolella, Hokki-luotsi arvioi joukkueensa erikoistilannepelaamista.

Hokin ottelut jatkuvat heti lauantaina 29.10 Savonlinnassa SaPKon vieraana.

LeKi-ottelun parhaaksi pelaajaksi Hokista valittin 2-1-maalin tehnyt Heikki Klemetti. (Kuva: Tuomas Juntunen)

LeKi-ottelun parhaaksi pelaajaksi Hokista valittin 2-1-maalin tehnyt Heikki Klemetti. (Kuva: Tuomas Juntunen)

 

Maalit:
20.47 1-0 Kangasmäki (Seppälä)
31.21 1-1 Liuksiala (Iso-Mustajärvi, Peltonen) YV
50.01 2-1 Klemetti (Kaarlela, Siikaluoma)
53.36 3-1 Mattila (Kouvalainen, Kangasmäki) YV2 VoM
56.35 4-1 Seppelin (Pyykkönen, Kaarlela) TM
57.58 4-2 Liuksiala (Peltonen, Haaranen) YV
59.37 5-2 Seppelin (Väliharju)

Torjunnat:
Sami Väliharju 3+12+12=27
Christian Heljanko 11+13+5=29

Jäähyt:
Hokki 5x2min
LeKi 4x2min 2x5min 2x20min (Seppänen, Heikkilä)

Seuraava ottelu: SaPKo-Hokki la 29.10 kello 17.00