Hokille vieraita Kokkolasta

Kajaanin Hokki palaa maajoukkuetauolta kolmen ottelun viikolla. Ensimmäisenä vastaan asettuu Hermes, joka edellisessä kohtaamisessa toi Hokille tähän mennessä ainoan pisteettömän illan.

Keskiviikkona Kajaaniin saapuu pitkän tauon jälkeen Kokkolan Hermes, joka pelasi edellisen kerran Mestis-ottelun Kajaanissa 21. helmikuuta 2006, jolloin Hokki oli parempi luvuin 2-1. Ennen maajoukkuetauolle lähtöä oli Hermes hurjassa vireessä, keräten kuudesta edellisestä ottelusta 14 pistettä. Sarjakärjessä oleva Hokki keräsi myöskin kuudestä edellisestä ottelustaan 14 pistettä mukaansa. Joukkueet ovat kuluvan kauden aikana kohdanneet toisensa kerran, jolloin Hermes piti kaikki kolme pistettä Kokkolassa.

— Omaa peliä olemme pyrkineet kehittämään ja käyneet läpi miten ollaan alkukaudella pelattu ja sen kautta pyritty viemään asioita eteenpäin. Huomiseen iltaan pitää lähteä jämäkästi puolustamaan, Kokkolassa Hermes iski kuusi maalia ja harjoitusotteluissakin tekivät aika monta. Jutun juoni on hyvin selkeä, paljon paremmin pitää pystyä yksilö- ja viisikkotasolla puolustamaan kuin aikaisemmin heitä vastaan, ennakoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Pelaajarintamalla Hokin tilanne ei ole ihanteellinen keskiviikon otteluun mentäessä. Kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia Jarkko Harjula, Eetu Patronen sekä Aleksi Mäkelä. Lisäksi alkukauden aikana tehokkaasti pelannut Markus Piispanen jatkaa lainalla Oulun Kärpissä.

— Patronen ja Harjula ovat edelleen sairaslistalla. Mäkelällä on vammaa, joka piti miehen sivussa Jokipojat-ottelusta ja se ei ole parantunut. Käytössä on nyt 12 hyökkääjää ja seitsemän puolustajaa, huomenna on kaikki terveet pelaajat kokoonpanossa. (Ville) Vittaniemi tulee seitsemänneksi puolustajaksi huomiseen otteluun, hän palaa Iisalmen reissusta takaisin, että saadaan täysi miehistö. Kaikki terveet miehet on askissa ja toivotaan, ettei kaatuneita tulisi lisää, summaa Laukkanen.

— Maalissa aloittaa Tuukka Smura, paljastaa Laukkanen lopuksi.

Hokki palasi maanantaina kultakypärä Miska Humalojan johdolla harjoituksiin.

Hokki on palannut maajoukkuetauolta kultakypärä Miska Humalojan johdolla harjoituksiin.

Kajaanin Hokki – Kokkolan Hermes Kajaanin jäähallissa 11.11 kello 18.30.