Hokille vuoden ensimmäinen voitto

Kajaanin Hokki nappasi lauantaina vuoden 2016 ensimmäisen voittonsa, kun kajaanilaiset voittivat Kiekko-Vantaan tasaisen ottelun päätteeksi 5-2 (1-0, 1-1, 3-1). Hokki pelaa seuraavan ottelunsa SaPKon vieraana perjantaina 15.1.

Hokin lauantaisen ottelun avausmaalista vastasi isäntäjoukkue, kun Tuomas Vartiainen iski Risto Mattilan ja Michal Kristofin esityöstä Hokin johtoon. Maali syntyi ylivoimalla Janne Öfverströmin jouduttua suihkuun hetkeä aiemmin. Hokki ei Öfverströmin ison jäähyn aikana tehnyt enempää, eikä koko ensimmäisessä erässä syntynyt enää maaleja.

Toisen erän puolessa välissä Kiekko-Vantaa tasoitti tilanteeksi 1-1, kun Pekka Niemimaa iski ranteella kiekon Hokin maaliin. Tilanne käytiin tarkistamassa videolta, mutta tuomio ei muuttunut. Hokki pääsi kuitenkin toiselle erätauolle johdossa, kun ajassa 36.32 Heikki Klemetti pääsi sivaltamaan kiekon maalin edestä ohi Jani Kauton.

Kolmannen erän maalinteon aloittamisesta vastasi ensimmäisen erän tapaan Hokki, kun Samu Pyykkösen rystylaukaus laidan läheisyydestä lipsahti Kauton kainalosta maaliin. Hokki lisäsi johtoaan vielä ajassa 51.33, kun Joni Piipponen pyörähti päädystä maalin edustalle ja heitti kiekon etunurkkaan. Viimeisen naulan Kiekko-Vantaan arkkuun naulasi Michal Kristof, joka viimeisteli illan tehoikseen 1+2 maalin edustalta kellon näyttäessä aikaa 54.20. Lohipaidat pääsivät vielä kaunistelemaan loppulukemia, kun Jere Laine upotti rannelaukauksensa maalin etunurkkaan tilanteeksi 5-2 53 sekuntia ennen ottelun loppua. Laineen maali jäi kuitenkin illan viimeiseksi, joten Hokki pääsi saalistamaan vuoden 2016 ensimmäisen voittonsa.

— Voittoon olen tietysti tyytyväinen. Lähdettiin puolustamaan jämäkästi ja siinä minun mielestä se suunnitelma toteutui ihan täysin. Oltiin kärsivällisiä ja sitkeitä, siinä vaiheessa kun oli hetki ratkaista tämä peli niin oltiin tylyjä viimeistelyssä, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ottelua.

Lauantainen ottelu oli hyvin jäähyrikas, kun kotijoukkue joutui istumaan yhteensä 16 minuuttia jäähyjä ja vierasjoukkue sai 31 minuutin verran rangaistuksia.

— Paljon saatiin jäähyjä, kahdeksan kakkosta, aika vähän pelattiin tasaviisikoin. Tuo jäähykuri ei tyydytä itseäni ollenkaan, aamulla puhuttiin siitä paljon ja katsottiin eilisen jäähyjä. Varmaan on syytä katsoa tämän päiväisiäkin, aivan käsittämättömiä mailarikkeitä ja lapsuksia. Siellä on naamaa auki ja mailaa poikki kaverilla, en tiedä miksi se jänne ei oikein pelaajilla kestä pelata jääkiekkoa, kommentoi Hokki-luotsi suojattiensa jäähyilyä.

Samu Pyykkönen iski rystyvedollaan Hokin voittomaalin lauantaina. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Samu Pyykkönen iski rystyvedollaan Hokin voittomaalin lauantaina. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
7.43 1-0 Vartiainen (Kristof, Mattila) YV
29.21 1-1 Niemimaa (Väisänen, Rantaeskola) VT
36.32 2-1 Klemetti (Kristof, Turtiainen) YV
45.41 3-1 Pyykkönen (Mattila) VoM
51.33 4-1 Piipponen (Korkiakoski, Näppi)
54.20 5-1 Kristof (Piipponen, Seppelin)
59.07 5-2 Laine (Leinonen, Mieho) YV

Torjunnat:
Tuukka Smura 7+6+6=19
Jani Kautto 6+8+4=18

Jäähyt:
Hokki 8x2min
Kiekko-Vantaa 3x2min 1x5min 1x20min

Yleisöä: 719

Seuraava ottelu: SaPKo-Hokki perjantaina 15.1 Talvisalon jäähallissa.