Hokille yhdeksän pisteen viikko

Kajaanin Hokki jatkoi vakuuttavia otteitaan Mestiksen kärjessä, kun kajaanilaiset hakivat viikon kolmannen täyden pistepotin. Vastaan asettunut LeKi kaatui lopulta luvuin 5-1 (0-1, 2-0, 3-0). Hokin johto sarjan kärjessä on voiton myötä jo 11 pistettä.

Kajaanin Hokki lähti otteluun allaan vierasvoitto Savonlinnasta perjantailta, kun taas LeKillä oli allaan vierasvoitto Rovaniemeltä. Avausmaalista vastasi vierasjoukkue, kun reilun 17 peliminuutin jälkeen Jimi Santalan nosto maalille kimposi Ville Meskasesta Miiko Hintzille, joka viimeisteli ohi Hokin maalilla torjuneen Antti Lehtosen. Se jäi samalla ensimmäisen erän ainoaksi osumaksi.

Toisessa erässä Hokki tuli kuitenkin rinnalle ja ohi. Ensin Sami Anttila tarjoili Christoffer Seppelinille maalin eteen paikan ajassa 32.28 ja vaasalaislähtöinen laituri iski napakan vedon ylänurkkaan. Sen jälkeen Aku Kestilä polkaisi karkuun LeKi-puolustukselta, ja laukoi kiekon tarkasti ohi Nico Vikstenin. Lukemissa 2-1 siirryttiin kohti päätöserää.

Kolmannen erän alkuun Hokki sai pelata ylivoimalla ja Sakari Turtiainen yllätti LeKi-veskarin rannelaukauksellaan siniviivan tuntumasta reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Erän lopussa lempääläiset hakivat kavennusta ilman maalivahtia ja pitkistä paineistusjaksoista huolimatta joukkue ei saanut maalia tehtyä. Sen sijaan isäntänä toimineen Hokin Aleksi Mäkelä iski kiekon tyhjään pömpeliin ajassa 58.35. Lopulta Niklas Näppi kävi vielä parantelemassa teholukemiaan ylivoimalla, kun mies iski terävän rannelaukauksen ylänurkkaan 14 sekuntia ennen ottelun päätöstä.

— Lähtökohtaisesti meillä oli tässä useamman tuhannen liigaottelun vuori kiivettävänä. Sieltä tuli sitä mitä oli odotettavissakin, ensimmäisessä erässä vastaan tuli pirun jämäkkä LeKi eikä missään päin kenttää ollut ilmaista tilaa. Hyvin nousujohteinen peli, oltiin kärsivällisiä ja sitkeitä. Toisen erän jäähyjen tappamisen jälkeen joukkue syttyi, taas se tuli sellaisen taistelupelin kautta ja sen jälkeen meidän peli vapautui ja parani. Illan kulku miellytti omaa silmää ja omaa ajatusta siitä, miten tämän illan joukkueelle markkinoin, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summaa illan tapahtumia.

— Isossa kuvassa tämän viikon osalta oli hyviä asioita, ylivoimapeli rupeaa toimimaan paremmin ja joka pelissä saatiin vähintään yksi ylivoimamaali. Se on iso ja tärkeä askel tässä meidän kehitysprosessissa. Muutenkin, sitä keskiviikon ottelun reilun puolen ottelun mittaista koomailua lukuun ottamatta saatiin ehjä viikko aikaiseksi ja yhdeksän pistettä on aina tässä sarjassa kova suoritus, Laukkanen arvioi yhdeksän pisteen viikon kulkua.

Antti Lehtonen otti lauantaina torjuntavastuun ja päästi taaksensa vain yhden vedon.

Antti Lehtonen otti lauantaina torjuntavastuun ja päästi taaksensa vain yhden vedon. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokin yhdeksän pisteen viikon takuumiehinä toimivat maalilla pelanneet Tuukka Smura ja Antti Lehtonen. Yhteensä miehet päästivät kolmessa ottelussa taakseensa kolme maalia. Maalivahtien loistavasta viikosta oli tyytyväinen myös Hokin maalivahtivalmentaja Pasi Häkkinen.

— Kuten tulos kertoo, molemmat pelasivat erittäin hyvin. Tällä viikolla sain lisäinformaatiota molemmista maalivahdeista ja heidän potentiaalistaan, joka on itsessään hyvä asia. Tämän viikon aikana saatiin molemmista irti voittavia torjuntoja, sekä tietenkin peruspelaamista sillä tasolla millä sen pitää olla illasta toiseen, kaudella 2002-2003 Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi valittu Häkkinen kommentoi maalivahtien otteita.

Maalit:
17:05 0–1 Hintz (Meskanen-Santala)
32:28 1–1 Seppelin (Anttila-Kristof)
37:46 2–1 Kestilä (Anttila) VoM
41:07 3–1 Turtiainen (Klemetti-Saukko) YV
58:35 4–1 Mäkelä (Seppelin) TM
59:46 5–1 Näppi (Mattila) YV

Torjunnat:
Antti Lehtonen 7+3+7=17
Nico Viksten 4+10+5=19

Jäähyt:
Hokki 5x2min
LeKi 4x2min

Yleisöä: 749

Seuraavana otteluohjelmassa on revanssiviikonloppu, jossa Hokki kohtaa RoKin. Aikataulu on seuraava:
Pe 20.11. RoKi–Hokki klo 18.30
La 21.11. Hokki–RoKi klo 17.00