Hokin A-nuorten kausi sujunut vaihtelevasti

  • Hokin A-nuorten kausi on sujunut vaihtelevalla menestyksellä
  • Joukkueen peliä on hankaloittanut 13 pelaajan armeijassa oleminen
  • Päävalmentaja Sami Arvola uskoo pelin paranevan kevätkaudella

Kajaanin Hokin A-nuorten joukkueen kausi nuorten Mestiksessä on lähestymässä hyvää tahtia runkosarjan puoliväliä. Nuorten linnapaitojen pelaamista 18 ottelusta joukkue on saanut kaavittua kasaan 26 pistettä, jotka oikeuttavat 11. sijaan. Joukkueen pelaamista on sekoittanut hieman erityisen runsas määrä armeijassa olevia pelaajia. Normaalisti armeijassa olevia pelaajia on ollut joukkueen ringissä vain muutama, mutta syksyn aikana armeijassa on ollut 13 pelaajaa.

— Kausi on mennyt ihan hyvin, mutta toimintaa on vähän vaikeuttanut se, että meillä on 13 pelaajaa armeijassa. Sen takia sarjataulukko on vähän tuon näköinen, jos oltaisiin päästy koko ajan harjoittelemaan joukkueena niin uskoisin että tilanne olisi tätä hetkeä parempi, A-nuorten päävalmentaja Sami Arvola kertoo.

Parempaa on kuitenkin luvassa jo kohtalaisen pian, sillä joulukuun 18. päivä pelattavan Diskos-ottelun jälkeen armeijassa olevat pelaajat pääsevät palaamaan täyteen harjoitusvahvuuteen.

— Playoffseihin pitäisi päästä keväällä ja kunhan nämä kaksi-kolme viikkoa saadaan pelattua kunnialla läpi niin saadaan pojat pois armeijasta. Kevään puolella on kuitenkin vielä pitkälle toistakymmentä peliä edessä.

Tehokkain pistemies syksyn otteluissa on ollut harjoituskaudella edustusjoukkueen paidassa kolme ottelua pelannut Tommi Klemetti. Klemetin tehot pelaamissaan 15 ottelussa ovat 9+9.

— Monia onnistujia on ollut joukkueessa ja esimerkiksi Klemetilläkin tehoista huolimatta näkyy se, että armeija painaa. Moni muukin on odotuksiin nähden pelannut hyvin, esimerkiksi Eetu Martikainen on vasta B-juniori-ikäinen ja hän on ollut loistava.

Eetu Martikainen on päässyt jo debytoimaan Mestiksessä. (Kuva: Tuomas Juntunen)

A-nuorissa pelaava Eetu Martikainen on päässyt jo debytoimaan Mestiksessä. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Laaja, yli kolmekymmennen pelaajan, rinki on aiheuttanut sen, etteivät kaikki pelaajat ole päässeet pelaamaan. Sen takia osa pelaajista on käynyt pelaamassa otteluita Suomussalmen Palloseuran ja Kuhmon Kiva HT:n paidassa kolmosdivarissa.

— Suomussalmelta kyselivät alkukaudesta onko mahdollista saada pelaajia lainalle ja kun meillä on tässä yli 30 poikaa mukana niin kaikki eivät mahdu aina pelaamaan. Pojatkin halusivat ihan omasta tahdostaan hakea peliaikaa sieltä. Lisäksi viime viikonloppuna oli pelaajia KuKissa, Arvola kertoo.

— Ennen kaikkea olen tyytyväinen siihen, että Jari Laukkanen on antanut meidän pojille mahdollisuuksia käydä edustuksen harjoituksissa mukana, siellä on viikoittain muutama poika katsomassa mikä on ylempänä vauhti.

Nuorten Mestistä kajaanilaisjoukkueella on edessään vielä 22 ottelun verran. Niissä joukkueen täytyy valmennuksen mukaan parantaa muun muassa maalinteon tehokkuutta.

— Puolustuspeliä pitää saada tiivimmäksi ja maalintekopaikoissa pitää olla tehokkaampi. Yksinkertaisesti tuhlataan liikaa selviä maalintekopaikkoja ja siihen on moni peli mennyt, kun ei olla saatu paikoista maaleja. Uskon, että kun päästään tekemään puhtaalta pöydältä tätä hommaa niin viisikkopelaaminen alkaa varmasti paranemaan, A-nuorten päävalmentaja päättää.

-JH