Hokin alkukausi on sujunut kaksijakoisissa merkeissä

Kajaanin Hokin alkukausi ei ole sujunut odotusten mukaisesti, sillä joukkue pitää hallussaan Mestiksen kahdeksatta sijaa maajoukkuetauolla.

Kauden 17 ensimmäisestä ottelusta 19 pisteen kokoisen pistepussin kerännyt Kajaanin Hokki on Mestiksen kahdeksannella sijalla maajoukkuetauolla. Pelatuissa otteluissa Hokki on iskenyt taululle 42 maalia ja päästänyt omiin 47 osumaa. Yhdeksästä kotiotteluistaan Hokki on saanut kasattua 18 pistettä, mutta samaan aikaan vieraissa pisteitä on naarattu tasan yksi. Joukkueen kapteeni Mikael Seppälä myöntää alkukauden olleen kaksijakoinen.

— Kotiotteluissa ollaan pelattu hyvin ja siellä on hommat toiminut hyvin. Vieraissa pelaaminen ei oikein kulje. Pitää vain pistää haalarit niskaan ja tehdä samoja asioita vierasotteluissa, mitä tehdään kotiotteluissa. Ei se jääkiekko siitä miksikään muutu, pelataanko me kotona vai vieraissa. Se kotivire pitäisi vain saada siirrettyä vieraskaukaloon, Hokki-kapteeni puntaroi.

Alkukauden aikana kajaanilaisjoukkueessa on ollut kovaa loukkaantumissumaa, kun sivussa on ollut hyökkäyspäästä useita nimiä. Joukkueen hyökkäyskalustosta on silti löytynyt ratkaisuvoimaa, kun esimerkiksi Christoffer Seppelin nakutti lokakuun ajan piste per peli -tahtia (7+4 11 otteluun).

— Tietenkin se auttaa joukkuetta, mitä enemmän niitä ratkaisijoita löytyy, sitä parempi se on. Seppelin on pelannut loistavasti ja myös Korhosen Riku nousee itselle mieleen positiivisesti. Riku tekee koko ajan paljon töitä ja on saanut siitä nyt myös palkintoja.

Hokin seuraava ottelu maajoukkuetauon jälkeen on perjantaina 11.11 JYP-Akatemiaa vastaan. Sitä ennen joukkueen pelaajat ottavat kuitenkin vähän happea jääkiekosta.

— Otetaan nyt kaikki happea eikä mietitä jääkiekkoa ja lähdetään maajoukkuetauon jälkeen uudella innolla vieraspeliin Jyväskylään, Seppälä päättää.

Hokki on Mestiksen kahdeksannella sijalla. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hokki on Mestiksen kahdeksannella sijalla. (Kuva: Tuomas Juntunen)

”Itsellekin tullut yllätyksenä”

Yksi alkukauden onnistujista Hokissa on ollut Riku Korhonen. Viime kaudella KalPan A-nuorissa pelannut laituri on iskenyt uransa ensimmäisissä 16 Mestis-ottelussa taululle tehot 3+5, joilla irtoaa Mestiksen tulokkaiden pistepörssin viides sija sekä Hokin sisäisen pistepörssin neljäs sija. Lisäksi SuPS-kasvatin plus-miinus-tilasto osoittaa lukemaa +6, joka on kajaanilaisjoukkueen toiseksi paras saldo.

— Kauden alussa oli hankalaa, mutta nyt on lähtenyt kotipeleissä homma toimimaan. Vieraissa ollaan pari kertaa kaaduttu ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin, mutta eiköhän se vieraspelaaminenkin ala vielä kulkemaan. Pitäisi vaan alusta asti pelata vieraissakin jämäkästi, Korhonen kommentoi.

Viime kaudella Nuorten SM-Liigassa 33 otteluun tehot 8+9 iskenyt Korhonen ei itsekään odottanut aloittavansa Mestiksessä niin hyvillä tehoilla kuin on aloittanut.

— Itsellekin tuli ehkä vähän yllätyksenä, miten hyvin olen pärjännyt. Tietenkin omaa pelaamista pitää pystyä parantamaan ja saamaan siihen tasaisuutta. Tehoja on tullut kun olen itse pelannut hyvin ja saanut hyvin peliaikaa, Korhonen päättää.