Hokin erilainen harjoitusviikko

Mestiksessä vietetään parhaillaan maaottelutaukoa. Kajaanin Hokin harjoitusviikko ei ole kuitenkaan ollut kaikista tavanomaisin, sillä joukkueen harjoituksia on pidetty muun muassa Kaukaveden uimahallissa ja Kainuun prikaatin alueella.

Kajaanin Hokki vietti lauantaisen JYP-Akatemia -ottelun jälkeen kolme lepopäivää ja joukkue kokoontui yhteen vasta keskiviikkoaamuna. Tämän viikon harjoituksissa vetovastuu oli apuvalmentaja Antti Turusella.

– Aika paljon ollaan tehty samanlaisia treenejä halliympäristössä. Punttisali on tullut hyvin tutuksi ja jäällä ollaan harjoiteltu tähän mennessä ihan riittävästi. Tämä ei ollut kovin intensiivinen viikko, tärkeintä että pää ja kroppa saivat lepoa, Turunen taustoittaa.

– Pelaajat tykkäävät tehdä yhdessä asioita. Harjoitukset tehtiin jämäkästi, mutta muuten annettiin tehdä asioita vapaammin. Varmasti joukkuehenki menee samalla eteenpäin, Turunen jatkaa.

Harjoitusviikko alkoi epätavallisesti, kun fysiikka- ja jääharjoituksen sijaan joukkue suuntasi tiensä Vimpelinlaakson ulkojäälle, jossa keskiviikkoaamun ohjelmassa oli neljän joukkueen turnaus. Myös torstaiaamun harjoitukset pidettiin erikoisessa paikassa, kun joukkue matkasi harjoittelemaan Kaukaveden uimahalliin.

Täysin leikittelyksi kajaanilaisten harjoitusviikko ei kuitenkaan mennyt, sillä fysiikkaharjoitusten lisäksi ohjelmassa oli jääharjoitukset keskiviikkona ja torstaina.

– Kunnon jääharjoituksia oli kaksi kappaletta. Yhtä pelillistä asiaa juurrutettiin pelaajien mieliin ja nyt päästään työstämään sitä jatkossa, Turunen päättää.

Pelaajat pääsivät harjoittelemaan tasatyöntöä perinteisillä puolustusvoimien puusuksilla.

Pelaajat pääsivät harjoittelemaan tasatyöntöä perinteisillä puolustusvoimien suksilla.

Harjoitukset prikaatilla toivat vanhat inttimuistot mieleen

Harjoitusviikko huipentui perjantaiaamuna, kun ohjelmassa oli vierailu Kainuun prikaatin alueella. Prikaatin esittelyn jälkeen pelaajat pääsivät kokeilemaan hiihtoa perinteisillä puolustusvoimien suksilla.

Vierailu prikaatin alueelle sai myös monien mieliin juurtuneet inttimuistot palaamaan mieliin. Muun muassa Ville Hyvärinen ja Miska Humaloja muistelivat yhteisiä inttiaikojaan läpi päivän.

– Olin meidän tulijoukkueen ITKK-mies. Se on paljon korkeampiarvoinen kuin normaali jääkäri tai viestimies, Hyvärinen huomauttaa.

Paluu prikaatille toi Janne Nivalle mieleen myös huippuunsa kohonneen palvelusmotivaation. Niva kirjoitti mm. yleisönosastokirjoituksen, joka päätyi lopulta Kalevan etusivulle.

Ainoastaan Janne Pälve ja slovakilaishyökkääjä Tomas Mikus olivat paikalla ummikkoina, sillä Pälve ei ole vielä suorittanut asepalvelusta. Mikus pääsi perjantaina kokeilemaan hiihtoa ensimmäistä kertaa elämässään. Pienen opastuksen myötä myös Mestiksen maalipörssin kärkinimi pääsi jyvälle hiihdon saloista.

– Tämä oli hieno kokemus, nautin koko ajasta täällä. Hiihtäminen oli rankkaa, mutta samalla myös hauskaa. Ehkä minun pitäisi tulla tänne useammin harjoittelemaan, Mikus velmuilee.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia huippujen kasvattajana

Kainuun prikaati tekee tiiviisti yhteistyötä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa. Urheiluakatemia parantaa huipulle tähtäävän nuoren urheilijan mahdollisuuksia nousta lajinsa huipulle. Kainuun prikaatin varusmiehille tarjotaan mahdollisuudet harjoitella päämäärätietoisesti akatemian alaisuudessa. Hokin joukkueesta Aleksi Mäkelä ja Markus Korkiakoski suorittivat asepalveluksen tänä syksynä.

Nykyisestä joukkueesta myös Ville Hyvärinen, Ville Määttä, Janne Niva, Riku Toivo, Samu Pyykkönen, Antti Kurkinen, Heikki Klemetti, Miska Humaloja ja Eemeli Sormunen ovat suorittaneet asepalveluksena Kainuun prikaatissa.

Lisätietoja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiasta saat tästä: http://vuokattiurheiluakatemia.fi/Oppilaitokset/Kainuun-Prikaati

LISÄÄ MATERIAALIA PÄIVÄN TAPAHTUMISTA HOKIN FACEBOOK-SIVULLA: https://www.facebook.com/KajaaninHokkiOfficial

prikaati8

Kajaanin Hokki kiittää Kainuun Prikaatia ja Kranaatinheitinkomppaniaa mahdollisuudesta vierailla prikaatin alueella.