Hokin harjoituskausi käyntiin Hermeksen vieraana

Mestis-kauteen 2016-2017 valmistautuva Kajaanin Hokki aloittaa harjoituskautensa keskiviikkona vierailulla Kokkolan Hermeksen luona. 

Viime kaudella neljään otteeseen toisensa kohdanneet Hokki ja Hermes iskevät yhteen keskiviikkona Kokkolassa. Edellisen kauden aikana pelattujen ottelujen yhteisvoitot menivät Hermekselle lukemin 3-1 maalierolla 18-14.

— Lähdetään uudella joukkueella uutta matkaa ja tarinaa tekemään. Ensimmäiseen peliin lähtiessä luonnollisesti yritetään saada kaikki pelaajat kartalle, ei voi hirveästi sanoa että pitää miettiä pelisysteemejä tai muuta. Näissä ensimmäisissä peleissä on aina sitä, että joukkueen uudet miehet saadaan samalle kartalle ja sen jälkeen aletaan tehdä niitä askelmerkkejä pelaamista silmällä pitäen. Jokaisella pelillä on tietenkin merkitystä, eihän näitä harjoituspelejä ilman merkitystä pelata, sanoo Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Kierrätetään varmaankin paljon pelaajia, jotka pelaavat esimerkiksi erikoistilanteita, että saadaan sitä informaatiota ennen kauden alkua siitä, ketkä on kykeneviä pelaamaan ylivoimaa ja ketkä osaavat pelata alivoimaa, jatkaa Laukkanen.

Linnapaidat palasivat kesän jälkeen harjoittelemaan joukkueena viime viikon maanantaina. Viikko kului suurilta osin erinäisissä fysiikkatesteissä, mutta myös jääharjoitteissa käytiin.

— Viime viikolla kolmena päivänä viidestä aamuisin pidettiin fysiikkatestejä, illat oltiin tietysti jäällä. Nyt alkuviikosta ollaan päästy siihen normaaliin rytmiin, jossa jäällä ollaan kahdesti päivässä. Huominen peli on hyvä noille pelaajille, ettei tarvi montaa viikkoa jääharjoituksia paria kertaa päivässä ilman pelejä, pohtii Hokki-luotsi.

Hokin kokoonpanosta sivussa on seuraavien viikkojen peleistä varmuudella ainoastaan Christoffer Seppelin ja Sakari Turtiainen. Keväällä loukkaantumisten kanssa painineet miehet ovat kuitenkin palanneet osittain joukkueen harjoitusrinkiin.

Hokin kokoonpano Kokkolaan:

Pasi Kouvalainen — Markus Korkiakoski — Timo Hiltunen
Joni Piipponen — Samu Pyykkönen — Anton Ollikainen
Heikki Klemetti — Matti Kaarlela — Tommi Klemetti
Jarkko Harjula — Oscar Leppänen — Riku Korhonen

Mikael Seppälä — Olli-Pekka Tuikka
Roni Viirlas — Tino Kauppinen
Samuli Tanhua — Reko Tornberg

Sami Väliharju (AM) — Tuukka Smura