Hokin hyvä taistelu ei riittänyt Vaasassa

Kajaanin Hokki kärsi kauden avaustappion Sportin vieraana Vaasassa lukemin 5-3 (1-0,2-2,2-1).

Ensimmäisessä erässä nähtiin ainoastaan yksi maali ja siitä vastasi ylivoimalla kotijoukkueen Lassi Kokkala. Hokillakin oli erässä omat paikkansa, mutta Sport maalia vartioinut Joonas Kuusela ei ollut yllätettävissä.

Toisen erän alkuun Hokilla oli loistava tilaisuus tasoittaa peli kun Jevgeni Fofanovia rikottiin läpiajotilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kuusela kuitenkin veti tällä kertaa pidemmän korren, ja näin ollen tilanne säilyi vielä muuttumattomana.

Kun toista erää oltiin käyty reilu neljä minuuttia, sai myös Hokki maalitilinsä auki. Maalintekijänä Pasi Kouvalainen (1+0), joka täräytti kiekon verkon perukoille Timo Hiltusen (1+1) jättösyötöstä.

Toisen erän puolivälissä iski Hokki toistamiseen. Tällä kertaa edellisen maalin syöttänyt Hiltunen pääsi nauttimaan joukkueen kapteenin Teemu Virtalan (0+1) nappisyötöstä, eikä erehtynyt vaan laukoi taululle 1-2 vierasjohdon. Kajaanilaisten harmiksi Sport tasoitti ottelun heti seuraavassa vaihdossa ja iski vielä kertaalleen ennen erätauolle siirtymistä. Näin Hokki joutui lähtemään viimeiseen erään yhden maalin takaa-ajoasemasta.

Myös kolmannen erän alussa vaasalaiset osuivat kertaalleen, ennen kuin Hokki nousi jälleen mukaan taisteluun ottelun voitosta.  Kovasta laukauksesta tunnettu Teddy Da Costa (1+0) antoi palaa sydämensä kyllyydestä kiekon ohi Kuuselan, ja toi Hokin jälleen maalin päähän.

Kovasta painostuksesta huolimatta ei Hokki onnistunut enää maalinteossa ja Markus Piispasen tyhjiin tekemä 5-3  maali oli lopullinen niitti kajaanilaisille.

Ottelun jälkeen Hokin päävalmentaja Petri Mattila oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen esitykseen.

-Pelasimme hyvän ja tasaisen ottelun ja varsinkin toisessa erässä meillä oli kyllä paljon paikkoja karata jo ratkaisevaan johtoon ottelussa. Sitten kolme isoa virhettä, joista Sport teki maalinsa. Nuo virheet kun jätetään laskuista pois, niin muuten olen tyytyväinen joukkueen esitykseen tänään. Hieman tietenkin jäi hampaankoloon myös se fakta, että emme päässeet koko ottelussa kertaakaan ylivoimalle. En tiedä oliko se sitten tuo äänekäs vaasalaisyleisö joka vaikutti tuomareiden ratkaisuihin vai mikä, mutta hieman erikoistahan se on.

Hokin seuraava ottelu pelataan Kajaanissa ensi viikon keskiviikkona 18.9  klo 18.30, jolloin vastaan asettuu SaPKo Savonlinnasta.