Hokin juniorien kausi sujui hyvin

Miten Hokin junnujoukkueiden kaudet sujuivat? Entä miten valmennuspäällikkö Kimmo Happo niputtaa kauden ja suuntaa katseita tulevaan?

A-juniorit: A-juniorit sijoittuivat nuorten Mestiksessä sijalle kymmenen. Sijoituksen turvin joukkue onnistui uusimaan sarjapaikan tulevaksi kaudeksi.

B-juniorit: B-junioreille irtosi Suomi-sarjan lopputurnauksesta toinen sija, minkä turvin joukkue pääsee ensi kaudella karsimaan pääsystä Mestikseen.

C-juniorit: C-junnut selvittivät tiensä Mestiksen Final Four -lopputurnaukseen, jossa Hokki sijoittui hienosti toiseksi KJT Haukkojen jälkeen.

C2-juniorit: AA-tasolla pelaava C2-yhdistelmäjoukkue Hokki/SuPS pääsi Final Four -turnaukseen, josta kainuulaisryhmä onnistui kampeamaan mukaansa kultamitalit. Pedersöressä pelatussa lopputurnauksessa taakse jäivät RoKi, Hermes Österbotten ja Kiekko-Laser/KKP.

D1- ja D2-juniorit: Myös D-juniorit pääsivät lopputurnauksiin omissa lohkoissaan. D1 sijoittui neljänneksi ja D2 saavutti hopeaa.

B-juniorit lunastivat paikan Mestiksen karsintasarjaan.

”Kaudesta jäi positiivinen merkki”

Junnuhokin valmennuspäällikkö Kimmo Happo näkee Hokin junioritilanteen positiivisena.

– Kehitystä tulee, pelaajat ovat entistä taitavampia ja parempia, mutta toisaalta niin niitä kehittyy muuallakin, Happo kertoo.

– Kaudesta jäi positiivinen merkki Junnuhokin osalta. Meidän tavoitteena on ollut, että A, B ja C pelaavat Mestistä kilpasarjoissa. Ne tavoitteet on lähes täyttyneet, ihan vielä emme ole siinä, että olisimme pysyvästi näissä sarjoissa. Se tulee ennen pitkää mahdolliseksi, kun tehdään tiukasti duunia.

Useissa ikäluokissa ongelmana ovat olleet vähäiset pelaajamäärät.

– Meillä on yksittäisiä ongelmallisia ikäluokkia, jostain syistä ei ole saatu pelaajia pariin ikäluokkaan. Muuten tämä junnupuoli ja pelaajamääräpuoli on hyvällä mallilla.

– Toisaalta meillä on myös tosi hyviä ikäluokkia. Yli puolissa joukkueista on yli 20 pelaajaa.

Luistelu- ja kiekkokoulussa riitti vipinää läpi talven.

Uusi harjoitushalli mahdollistaa toiminnan laajentamisen

Happo näkee tulevan harjoitushallin parantavan mahdollisuuksia saada lisää harrastajia ja nuoria seuraan. Uuden harjoitushallin on määrä valmistua keväällä 2019.

– Meidän on nyt mahdollista laajentaa toimintoja. Pyrimme saamaan tyttöharrastajia ja muodostamaan tyttöjoukkueita harjoitushallin myötä. Tottakai tytöt ovat meille tervetulleita mukaan, mutta meillä ei ole ollut mahdollista muodostaa tyttöjoukkueita. Sieltä saamme lisää harrastajia seuraan.

– Lisäksi meillä on mahdollista saada lisää vuoroja harrastejääkiekon puolelle, jonka kautta saamme lisää lapsia mukaan seuran toimintaan. Sehän on päivänselvää, että harrastavat aikuiset tuovat mieluusti lapsia harrastuksen mukaan.

Harjoitushalli auttaa myös saamaan lisää jäävuoroja junioreille.

– Saamme junioreille lisää jäävuoroja, joista niin taitoluistelu kuin jääkiekkopuoli ovat olleet vähän pulassa.

Harjoitushallin rakentaminen alkaa syksyllä 2018. Halli valmistuu keväällä 2019 ja kilpahallin remontti on valmis arviolta syksyllä 2019.