Hokin karsintasarja käyntiin tappiolla

Mestiksen karsintasarja alkoi Kajaanin Hokin kannalta tappiollisesti, kun JYP-Akatemia vei Kajaanista voiton luvuin 1–3 (0-0, 1-2, 0-1). Kajaanilaisjoukkueen ottelut jatkuvat heti lauantaina Imatralla.

Hokki aloitti perjantai-illan JYP-Akatemia-ottelun vahvalla painostuksella, mutta useista kohtalaisista maalipaikoista huolimatta verkko Jose Kangaskorten selän takana ei venynyt. Hokin hyvää painostusta kuvastaa hyvin se, että Akatemia sai ensimmäisen vedon aikaan kun peliä oli pelattu jo 9.21. Ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan maaleja nähty.

Toista erää kerettiin tahkota 4.50, kunnes Akatemia siirtyi johtoon. Riku Tiainen katkoi Hokin hyökkäysalueella poikittaissyötön ja polki läpiajoon, jonka päätteeksi terävä kuti yllätti Tuukka Smuran. Hokki vastasi ajassa 32.09. Tino Metsävainio löysi b-pisteiden välistä Niklas Näpin ja Hokin kapteeni naulasi kiekon suoraan syötöstä Akatemian maaliin. Erän loppupäässä nähtiin aikainen suihkukomennus, kun Teemu Hutun nähtiin syyllistyvän mailan päällä lyömiseen aloituksen jälkeen. Viiden minuutin rangaistusta kerkesi kulua vain 15 sekuntia ja Taavi Tiala oli vienyt Akatemian takaisin johtoon.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi osuma, kun Aleksi Luhtalampi viimeisteli loppulukemat 1–3 tyhjään maaliin 11 sekuntia ennen täyttä aikaa.

— Kova kamppailupeli ja maalipaikat jälleen kerran aika kortilla, molemmat puolusti hyvin. Kun pienet marginaalit ratkaisee, niin tullaan pelaajien henkilökohtaisiin ratkaisuihin ja siihen miten se kasetti kestää. Isoja ratkaisuja tietyiltä pelaajilta, viiden minuutin jäähy ja lopussa kahden minuutin jäähy, joko siellä kypärän sisällä kestää tai ei kestä ja tänään valitettavasti parilla herralla ei kestänyt. Se maksoi yhden maalin ja mahdollisen orastavan takaa-ajon ottelun loppuun, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

— Joukkuetta ei voi tukistaa taistelusta ja työnteosta, se tiedettiin että tämä on työmiesten ilta ja siellä oli työmiehiä molemmilla joukkueilla. Se peli minun mielestä aika tasan ja tämä ilta ratkesi vähän eri juttuihin meidän kannaltamme. Nukutaan yön yli, huomenna on pitkä matka Imatralle ja kello 17 on uusi koitos, Hokki-luotsi lisäsi.

Kajaanilaismiehistön ottelut jatkuvat suoraan lauantaina, kun vastaan asettuu vierasottelussa Imatran Ketterä. 31 ottelun voittoputkeen Suomi-Sarjassa äitynyt Ketterä pelasi perjantaina Iisalmessa, jossa IPK tylytti taululle lukemat 6–2. Lauantaiseen otteluun Hokin kokoonpanossa nähdään vain yksi muutos Pasi Kouvalaisen ottaessa Oscar Leppäsen paikan Hokin nelosketjussa.

Niklas Näppi iski Hokin ainoan maalin karsintasarjan avauksessa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maalit:
24.50 0-1 Tiainen
32.09 1-1 Näppi (Metsävainio, Huttu)
37.51 1-2 Tiala (Lehtonen, Pitkänen) YV VT VoM
59.49 1-3 Luhtalampi (Pitkänen, Tiitinen) YV TM

Torjunnat:
Tuukka Smura 8+8+9=25
Jose Kangaskorte 15+5+7=27

Jäähyt:
Hokki 2x2min 1x5min 1x20min (Huttu)
JYP-Akatemia 3x2min

Seuraava ottelu: Ketterä-Hokki la 18.3 kello 17.00