Hokin klubiemäntä Kristiina Kärkkäinen täyttää 50 vuotta – ”Tämä on minulle harrastus”

Kajaanin Hokin klubitiloissa häärivä Kristiina Kärkkäinen täyttää 50 vuotta tulevan Peliitat-ottelun päivänä. Kärkkäisen rooli on toimia klubiemäntänä.

Klubiemäntänä ”Krisse” on nyt kuudetta vuotta hallilla. Tehtävään hän tuli äitinsä kautta.

– Äiti oli ensin emäntänä ja hän kysyi lähtisinkö minä mukaan Hokin hommaan. Sitä kautta Epi pyysi minua tähän, Kärkkäinen kertoo.

– Tämä on minulle harrastus, kun moni on kysynyt miksi teen tätä.

Klubiemännän rooli on täynnä erilaisia tehtäviä. Niitä hän tekee talkoopohjalla.

– Esimerkiksi tulevaan otteluun pitää tehdä lisuke ruokaan, itse ruoka tulee ulkopuolelta. Emäntä huolehtii myös alkoholijuomat tukusta ja valmistelee kassat ennen ottelua.

– Ottelutapahtumassa huolehdin klubitiloissa klubilaisille ja VIP-vieraille kahvit, teet ja pullat sekä toisen erätauon makkarat. Ottelun jälkeen tiloissa käy syömässä vierasjoukkue ja ottelun tuomarit, joita ennen pitää siivota paikat.

”Joka vuosi tapaa uusia tuttuja”

Vierasjoukkueiden osalta palvelu pelaa laadukkaasti. Joukkueenjohdoilta on tullut Kärkkäiselle kiitosta useana vuotena, palvelua on jopa sanottu Suomen parhaaksi.

– Soittelen vierasjoukkueilta allergialistan läpi. Palvelu ei lopu hallille, jos on esimerkiksi pelaajia jotka eivät voi syödä heti. Teen heille kotipaketin matkaan, että he voivat syödä myöhemmin bussissa.

Töitä ei Kärkkäinen kuitenkaan pysty tekemään täysin yksin.

Anne Huurinainen on minun tiimiparina, hän on minulle tärkeä työpari. Lisäksi klubilla on satunnaisesti käyviä talkootyöläisiä, Kärkkäinen muistuttaa.

Klubilla toimimista hän luonnehtii sosiaaliseksi tapahtumaksi.

– Joka vuosi on eri kasvot ja tapaa uusia tuttuja. Joka kerta on ollut kiva pelitapahtuma, eikä ole sattunut mitään negatiivista. Kaikki ovat olleet todella tyytyväisiä.

Klubityö tukee Kärkkäisen mielestä edustuksen kautta myös junioritoimintaa, jota hän pitää tärkeänä.

– Jos ei ole edustusta, niin ei ole junioreita, tai ainakin se toiminta olisi vähäisempää. Tämä osaltaan tukee sitäkin toimintaa.