Hokin otteet kiinnostivat katsojia – kevään ratkaisupelien yleisökeskiarvo lähes 900 katsojaa

Kajaanin Hokin kausi oli onnistunut kaukalossa ja sen ulkopuolella. Myös yleisö löysi kauden aikana hyvin Kajaanin jäähallin lehtereille.

Runkosarjassa Hokin yleisökeskiarvo oli 581 katsojaa ja kevään ratkaisupeleissä keskiarvo nousi peräti 894 katsojaan. Parhaimmillaan Hokin otteita seurasi ratkaisevassa 5. välieräottelussa 1208 katsojaa.

Kaikki kotipelit huomioiden Kajaanin jäähallissa Hokin otteita seurasi yhteensä 18 686 katsojaa. Viime kaudella Hokin kokonaiskatsojamäärä oli 12 385.

– Yleisömääriin pitää olla tyytyväinen. Runkosarjassa tavoite oli 600 katsojaa per ottelu ja jäimme siitä hieman, mutta pudotuspeleissä nähtiin kerta toisensa jälkeen hienoja katsojalukuja, Hokin viestintä- ja tapahtumapäällikkö Jere Saastamoinen sanoo.

Kauden aikana Hokin yleisömäärät vaihtelivat 406 ja 1208 katsojan välillä.

– Yleisömäärä on aina monen asian summa, mutta suurimmat tekijät ovat oman joukkueen otteet kentällä sekä vastustajajoukkueen kiinnostavuus. Meidän tavoitteena on kuitenkin rakentaa ottelutapahtumasta hyvä viihdepaketti, jolloin joukkueen otteet eivät olisi niin suuressa roolissa yksittäisen pelin yleisömäärään.

Hokki kiinnosti katsojia. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Jäähallin remontin odotetaan kasvattavan yleisömääriä

Hokilla oli tällä kaudella enemmän kotipelejä lauantaisin, joka näkyi myös positiivisesti seuran kassassa.

– Ottelutapahtumien oheismyyntien liikevaihto kasvoi viime kaudesta. Suomi-sarjassa pelataan kuitenkin paljon myös sunnuntaisin, jolloin oheismyynnit ovat pieniä.

Ensi kaudelle Kajaanin jäähallin olosuhteet kehittyvät. Muun muassa parkkitilat parantuvat, käytävälle tulee lisää tilaa asiakkaille ja WC-tilat uudistuvat.

Uudistusten odotetaan näkyvän positiivisesti myös yleisömäärissä. Ensi kaudelle ottelutapahtumassa on myös pohdittavia asioita.

– Odotimme päätykatsomon Linna Pubin myynteihin hieman enemmän kasvua. Palautetta tuli niin positiivista kuin negatiivista, ja nyt meidän pitää istua alas miettimään miten palvelua voisi kehittää.

Jatkoa ajatellen seura heittää pallon katsojille. Hokki toivoo palautetta katsojilta, mitä heidän mielestään ottelutapahtumassa voisi kehittää.

– Olemme kehittäneet ottelutapahtumaa, mutta työ on edelleen kesken. Koko ajan on pieniä asioita, joita voi kehittää. Haluamme kuulla katsojilta mielipiteitä, mitkä heidän mielestään nostaisivat yleisömääriä pitkässä juoksussa.

VASTAA KYSELYYN —>>>

Parhaiden palautteiden kesken arvotaan Hokin fanituote.

Kauden 2018–2019 kovimmat yleisömäärät:

1. Ti 19.3.2019 Hokki–FPS 1208 katsojaa
2. La 16.3.2019 Hokki–FPS 1085
3. Ti 26.3.2019 Hokki–KOOVEE 1048
4. La 13.10.2018 Hokki–Karhu HT 968
5. La 6.10.2018 Hokki–K-Espoo 821