Hokin pelaajarunko kasassa – listalla 8 jatkajaa ja 5 uutta nimeä

Kajaanin Hokin tulevan kauden joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Hokilla on kasassa yhteensä 13 pelaajasopimusta.

Jatkosopimuksen Hokin kanssa ovat tehneet puolustajat Eemil Heikura, Daniil Troshin ja Tuomo Viitasalo sekä hyökkääjät Samu Pyykkönen, Tuomas Komulainen, Christoffer Seppelin, Ville-Valtteri Mustonen ja Mikko-Matti Paakkola.

– Katselin Hokin viime kauden pelien tallenteita ja kaikki jatkajat soveltuvat hyvin meidän pelitapaan. Mustonen ja Seppelin ovat hyvin liikkuvia pelaajia, Pyykkönen on hyvä kahden suunnan sentteri ja Komulainen pystyy meidän tulosyksikössä tekemään vielä enemmän tulosta, Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen nostaa esiin esimerkkeinä.

Hokin maalivahtikaksikon tulevalla kaudella muodostavat Alex Mäkelä ja Patrik Koivisto.

Uusina niminä joukkueeseen liittyvät myös puolustajat Jesper Henriksson, Tomi Niku sekä hyökkääjä Joonas Savolainen.

Viime kaudella U20-sarjassa vakuuttanut Mäkelä Hokin tolppien väliin, Koivisto tekee paluun Hokkiin

Lukon U20-joukkueessa kultaa voittanut Mäkelä valittiin viime kaudella U20 SM-sarjan parhaaksi maalivahdiksi, All Stars -kentälliseen ja pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Olimme Mäkelän perässä pitkään ja hän löi viime kaudella kovat meriitit pöytään. Hän oli sarjan paras maalivahti ja pelasi huikean kevään mestarijoukkueessa. Hän on todella kova urheilija ja haluaa mennä urallaan eteenpäin. Luonne on myös erittäin hyvä ja saimme kuulla hänestä hyviä viestejä, Räsänen sanoo.

Patrik Koivisto on torjunut Hokissa aiemmin kaudella 2017–2018. Sen jälkeen hän on torjunut kaksi kautta Raahe-Kiekossa ja viime kaudella SaPKossa.

– Patrik pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa Mestistä ja Myllyksen Jarmo näki hänessä paljon potentiaalia. Molemmat maalivahdit taistelevat kovasti pelaavan maalivahdin paikasta. Olen erittäin tyytyväinen tähän kaksikkoon.

Niku tuo puolustukseen kiekollista osaamista

Puolustaja Tomi Niku kiekkoili viime kaudella JYPin organisaatiossa. Hänelle kertyi pelejä Liigassa, U20-joukkueessa sekä Mestiksessä KeuPan paidassa. Hänen isoveli Sami Niku pelaa Winnipeg Jetsissä.

– Tomi on hyvä kiekollinen puolustaja. Haluamme pitää ensi kaudella kiekkoa itsellä ja hän soveltuu siihen sapluunaan hyvin. Tomi halusi tulla Kajaaniin ja lähtö Jyväskylän tutuista ympäristöistä tekee hänelle varmasti hyvää, Räsänen kertoo.

Jesper Henriksson ja Joonas Savolainen aloittivat päättyneen kauden Savonlinnassa, mutta SaPKon jätettyä kauden kesken he siirtyivät Karhu HT:n riveihin, missä he voittivat Suomi-sarjan mestaruuden.

– Henriksson on huippu-urheilija ja nälkäinen kaveri, joka haluaa vielä pelata Liigassa. Hän on monipuolinen yleispuolustaja, joka pystyy pelaamaan kovaa peliä.

– Savolainen on minulle kahden kauden tuttavuus Savonlinnasta, mutta harmittavasti projekti hänen kanssa jäi kesken. Hänen tavoite on liigaympyröissä ja hän on valmis tekemään kaiken sen eteen. Hän on monipuolinen kahden suunnan sentteri, joka pystyy pelaamaan sekä yli- että alivoimalla. Hän tuo myös koppiin ison kasan johtajuutta.

Räsänen tyytyväinen tämänhetkiseen joukkueeseen

Pasi Räsänen Hokin tämän hetken tilanteen hyvänä. Yhteydenottoja on tullut viime viikkoina paljon.

– Hommat ovat lähteneet erittäin hyvin käyntiin ja puhelin on ollut kuumana. On ollut hyvä havaita, että meidän suuntaan on positiivinen virta ja tarjolle on tullut paljon yllättäviäkin pelaajia, Räsänen kertoo.

– Olen jutellut muiden Mestis-valmentajien kanssa, että Mestiksen kärkipelaajat odottelevat vielä mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu. Uskon, että meillä on ennen juhannusta sellainen porukka kasassa, jolla voisimme aloittaa sarjan. Myös valmennustiimi on kasassa lähiaikoina.

Pelaajia on tarjolla paljon. Hokki neuvottelee tällä hetkellä jatkajien ja uusien pelaajien kanssa.

– Etsimme joukkueeseen liikkuvia pelaajia, ketkä haluavat tulla Kajaaniin ja mennä uralla eteenpäin. Nyt kun runko on kasassa, niin etenemme palanen kerrallaan. Kartoimme pelaajia vielä viime kaudesta joukkueesta sekä ulkopuolelta, Räsänen päättää.

Hokin sopimustilanne kaudelle 2021–2022

Maalivahdit:
30 Alex Mäkelä 2022
33 Patrik Koivisto 2022

Puolustajat:
4 Eemil Heikura 2022
5 Daniil Troshin 2022
8 Tomi Niku 2022
26 Tuomo Viitasalo 2022
38 Jesper Henriksson 2022

Hyökkääjät:
13 Joonas Savolainen 2022
21 Christoffer Seppelin 2022
24 Samu Pyykkönen 2022
28 Ville-Valtteri Mustonen 2022
31 Mikko-Matti Paakkola 2022
44 Tuomas Komulainen 2022