Hokin sitkeys palkittiin jälleen kerran – Da Costa ratkaisijana

Kajaanin Hokin ja Joensuun Jokipoikien välinen ottelu eteni pitkään vierasjohdossa. Vieraat johtivat ottelua parhaimmillaan 1-3, mutta Hokin sitkeä yrittäminen palkittiin jälleen kerran, kun linnapaidat nousivat kolmannessa erässä tasoihin ja lopulta aina voittoon asti, kun Hokki vei ottelun nimiinsä voittomaalikilpailun päätteeksi lukemin 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0).

Hokki aloitti maalitehtailun reilun kahdeksan minuutin kohdalla, kun Jokipojissa kiekko-oppinsa saanut Samu Pitkänen siirsi Timo Hiltusen laukoman kiekon maaliin reboundista. Syöttöpisteen Pitkäsen Hokki-visiitin neljänteen maaliin merkautti myös Miska Humaloja. Jokipojat tuli kuitenkin tasoihin heti seuraavassa vaihdossa, kun Oula Uski laukoi kiekon Hokki-maalin yläkulmaan napakalla rannelaukauksella .

Jokipojat karkasi toisessa erässä jo kahden maalin johtoon. Ensiksi Elvijs Biezais taiteili vieraat 1-2 johtoon ja vain pari minuuttia myöhemmin Kärppä-laina Saku Mäenalanen ujutti kiekon etukulmasta sisään. Jokipoikien 1-3 johto kesti kuitenkin vain vajaa kolme minuuttia, kun Teddy Da Costa (2+0) ohjasi Jussi Makkosen (0+2) lähettämän viivalaukauksen ohi kanukkivahti Daniel Spencen. Maalipörssin neljäntenä majailevan Da Costan maaliin syöttöpisteen kirjautti myös Arttu Heikkinen.

Hokin sitkeys palkitaan

Kolmas erä eteni pitkään 2-3 ärjypaitojen johdossa. Vierasvoitossa pitkään kiinni olleet joensuulaiset joutuivat kuitenkin pettymään reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria, kun Hokin sitkeä yrittäminen palkittiin. Toisen osumaan syöttöpisteen merkkauttaneen Makkosen viivalaukaus pomppi onneekkaasti Da Costan lapaan, jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu. Ranskan maajoukkuepelaajan kauden 16. osumaan syöttöpisteen merkautti myös kultakypärää kantava Teemu Virtala.

Kun sekä varsinaisen peliaika että jatkoaika pelattiin loppuun maalittomina, oli edessä voittomaalikilpailu. Hokin voittomaalikilpailun ainoasta maalista vastasi illan tehomies Da Costa, ja kun ottelussa peräti 34 kertaa torjunut Teemu Seppänen onnistui pysäyttämään kaikki joensuulaisten maalintekoaikeet, nappasi Hokki komean 4-3 kotivoiton.

Hokin pääkäskijä Petri Mattila oli pelin jälkeen tyytyväinen mies.

— Tämä oli kovavauhtinen ja puhtaasti fyysinen peli. Ainakaan minun silmiini ei koiruuksia harrastettu ja siellä otettiin rehellisesti miehestä mittaa. Oltiin sitkeitä ja pidettiin peli kasassa, vaikka oltiin tappiolla ja kolmannessa erässä yksi paikka riitti tasoittamaan pelin. Joukkue jatkoi tehdä  sitkeästi töitä ja se palkittiin kahdella pisteellä, Mattila myhäilee.

Myös vierasjoukkueen päävalmentaja Mikko Haapakoski oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa esitykseen.

— Mielestäni tämä oli erittäin laadukas Mestis-ottelu. Molemmat joukkueet ovat ottaneet askeleita eteenpäin. Mielestäni me pelattiin paras vieraspeli mitä ollaan pitkiin aikoihin täällä pelattu. Oltiin voitonsyrjässä pitkään kiinni, mutta on se vain sitkeä tuo kotijoukkue. Pikkuisen liian halvalla sai vastustaja tehtyä maalit, Haapakoski toteaa.

Kahden pisteen voiton myötä Hokki kipusi sarjataulukossa neljänneksi. Hokin pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna kahdella vierasottelulla, kun linnapaidat matkaavat K-Vantaan ja HCK:n vieraiksi.

MG_7329-450x450

Kaksi maalia varsinaisella peliajalla tehnyt ja voittomaalikilpailun ratkaissut Teddy Da Costa oli jälleen kerran huimassa vedossa.