Hokin taival Suomen Cupissa päättyi kotivoittoon

Kajaanin Hokin taival Suomen Cupissa tuli päätökseen, vaikka joukkue nappasi lauantaina selvän 5–1-kotivoiton D-Kiekosta. SaPKo kaatoi Hokin perjantai-iltana 5–2 ja eteni näin ollen Suomen Cupissa 8 parhaan joukkoon.

Vailla panosta lauantaina pelanneiden Hokin ja D-Kiekon ottelussa ei jäänyt epäselvyyttä paremmasta. Hokki painoi toisessa erässä kaasupoljinta ja karisti jyväskyläläiset kannoilta.

Hokin maaleista Kajaanin harjoitusjäähallissa vastasivat Risto Mattila, Riku Korhonen, Christoffer Seppelin (2) ja Samu Pyykkönen.

– Ei saatu tänään irti mitä oli saatavissa. Tehtiin tarvittava ja se riitti voittoon, Hokin päävalmentaja Jarkko Heikkinen summaa.

– Peli oli vähän ailahtelevaa ja kaveri pelasi hyvin pienessä kaukalossa. Leivoimme omassa päässä liikaa kiekkoa ja tällaiseen pienen kaukalon peliin olisi tarvittu lisää suoraviivausuutta.

SaPKo väänsi jatkopaikan Suomen Cupissa. (Kuva: www.petrisaarelainen.com)

Harjoituskauden saldo: 3 voittoa, 3 tappiota

Hokki pelasi harjoituskaudella kuusi ottelua, joista ainoastaan yksi ottelu pelattiin Kajaanissa. Joukkueen saldona oli 3 voittoa ja 3 tappiota.

– Hävisimme kolme kertaa Mestis-porukoille vieraissa samoin lukemin 5–2. IPK-peli oli näistä ainut, missä emme pystyneet ja jaksaneet haastaa kaveria, mutta pelasimme silloin 3 kentällä.  Muuten olemme vääntäneet aika tasapäin Mestis-joukkueita vastaan. Ehkä tulokset Kokkolassa ja Savonlinnassa eivät ihan olleet pelitapahtumien mukaisia, Heikkinen arvioi viitaten otteluiden tasaisuuteen.

– Mestiksessä jänne pitäisi kestää vielä paremmin. Suomi-sarjassa virheet eivät näy aina tulostaululla, mutta Mestiksessä ne virheet kosahtavat omaan päähän kovemmalla prosentilla.

Mestiksen runkosarja alkaa 27. syyskuuta.

Hokin harjoituskauden ottelut:

La 17.8. RoKi–Hokki 2–3
To 22.8. Hokki–RoKi 4–3
To 29.8. Hermes–Hokki 5–2
Pe 30.8. IPK–Hokki 5–2
Pe 6.9. SaPKo–Hokki 5–2
La 7.9. Hokki–D-Kiekko 5–1