Hokin tavoitteena runkosarjan voitto

Tulevaan Mestis-kauteensa kahdeksalla voitokkaalla harjoitusottelulla valmistautunut Kajaanin Hokki aloittaa kautensa keskiviikkona. Kajaanilaiset ovat asettaneet itselleen tavoitteeksi runkosarjan voiton.

Kajaanin Hokki valmistautui Mestis-kauteen 2016-2017 pelaamalla kahdeksan ottelua. Vastaan harjoitusotteluissa asettuivat niin kotona kuin vieraissa Hermes, IPK, Jokipojat ja RoKi. Kaikki kahdeksan ottelua päättyivät lopulta kajaanilaisjoukkueen voittoon. Seitsemän kertaa kajaanilaiset voittivat ottelun varsinaisella peliajalla ja kertaalleen jatkoajan jälkeen. Maaliero kamppailuista meni linnapaidoille 32-18.

— Harjoituskauden tulokseen ei voi olla kuin tyytyväinen. Pelejä oli monenlaisia ja suorittaminen vaihteli vielä viimeiseen viikkoon asti. Niissä kolmessa ottelussa oli kaksi ihan selkeää ja hyvää peliä Jokipoikia vastaan ja välissä pelattu IPK-ottelu oli sitä toista ääripäätä. Minusta se osoittaa sen, että tässä syyskuun alkupuolella peli ei vielä kestä missään nimessä täyttä 60 minuuttia. Sen eteen tehdään jatkossa töitä, mutta nuo tulokset antavat sen turvan, ettei tarvitse keskiviikkona miettiä sitä, etteikö me tällä joukkueella voitaisi lähteä sarjaa pelaamaan, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hokin pelaamista kahdeksasta harjoitusottelusta Laukkanen löytää niin hyvää kuin parannettavaa. Joukkueen tehokkuus maalipaikoissa oli hyvällä tasolla, josta kertoo linnapaitojen tekemät 32 maalia.

— Hyvää pelaamisessa oli se, että maaleja pystyimme tekemään hyvän määrän ja sen tehokkuuteen pystyi kuudessa ottelussa kahdeksasta olemaan tyytyväinen. Myös ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta meidän alivoimapelaaminen oli hyvällä mallilla. Sen systeemiä on muutettu tälle kaudelle viime kaudesta ja siitä saatiin niin hyviä kuin huonoja kokemuksia, arvioi Laukkanen.

— Parannettavaa löytyy vielä siitä, että saadaan se peli kestämään paremmin erästä toiseen ja varsinkin pelistä toiseen, jatkaa Hokki-luotsi.

800_0113-1024x682

Jari Laukkanen lähtee suojatteineen hakemaan Mestiksen runkosarjan voittoa.

Runkosarjan tavoitteena kärkisija

Viime vuonna niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä toiseksi tullut Hokki on valinnut tavoitteensa tulevaksi kaudeksi. Linnapaidat lähtevät runkosarjaan tavoittelemaan kärkisijaa.

— Pelaajat asettivat viime viikolla joukkueelle tavoitteeksi runkosarjan voittamisen. Tavoite on kova ja niin pitää ollakin, kertoo Laukkanen.

Joukkueesta esille nostettaviksi pelaajiksi nousee valmentajalle muutama nimi esiin. Maalivahtikaksikon Tuukka Smuran ja Sami Väliharjun lisäksi Timo Hiltusen nimi nousee esille. Harjoituskaudella molemmat veräjänvartijat pelasivat neljä ottelua, joissa Smura keräsi torjuntaprosentiksi 94.39 ja Väliharju 88.24. Hiltunen sen sijaan oli Hokin tehokkain pistemies, tehden kuudessa ottelussa vakuuttavat tehot 6+4.

— Harjoituspeleissä molemmat maalivahdit esiintyivät edukseen. Minun mielestä molempien kehityskäyrä on hyvää jatkumoa viime kevääseen. Uusista pelaajista Hiltusen Timo on kokenut pelaaja tähän sarjaan, ”Tipi” on voittanut tässä sarjassa pari mestaruutta ja näen, että hänessä on potentiaalia nousta niin meidän kuin koko sarjankin johtavaksi pelaajaksi, päättää Hokki-käskyttäjä.

hiltunen-1024x682

Timo Hiltunen oli Hokin paras pistemies harjoitusotteluissa.

Kauden ensimmäiset ottelut: IPK-Hokki keskiviikkona 14.9 Iisalmen jäähallissa. Hokki-Jokipojat perjantaina 16.9 Kajaanin jäähallissa.