Hokin tulevan kauden kapteenisto valmis – Niko Saarenpää kapteeniksi

Hokin tulevan kauden kapteenisto on valittu. Kapteenina tulevalla kaudella toimii Niko Saarenpää.

Varakapteeneina ovat Risto Mattila, Micke Niemelä ja Tuomas Komulainen.

– Pidimme keskiviikkona joukkueen kanssa palaveria tulevasta kaudesta, jossa kapteeniasia oli tärkeänä osana. Keskustelimme asiasta ja tulimme tähän tulokseen. Kapteenistomme jäsenet ovat kokeneita johtajatyyppejä. Tämä oli selkeä ja hyvä ratkaisu tähän tilanteeseen, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kommentoi.

Saarenpää kertoo pitävänsä valintaa kapteeniksi kunnia-asiana.

– Kun joukkue on minut kapteeniksi äänestänyt, niin kai siellä kopissa joku on katsonut, että tuo Saarenpää osaa tehdä hommia, tuore kapteeni veistelee.

– Meillä on kapteenistossa paljon pelejä nähneitä pelaajia. Samanlainen työ jatkuu edelleen, eikä omalta osalta C-kirjain vaikuta isommin tekemiseeni.

Minkälaisen kapteenin Hokki sitten saa joukkueeseen?

– Ainakin sellaisen, joka uskaltaa avata suunsa. Asiat pitää uskaltaa sanoa suoraan, ainakaan minä en ujostele sanoa asioita, jos niitä on mielen päällä, Saarenpää linjaa.

Heikkinen halusi jäädä pois kapteenistosta

Hokin kapteenistossa pitkään toiminut Jarkko Heikkinen, 40, ei ole tällä kertaa mukana joukkueen kapteenistossa. Aloite kapteenistosta pois jäämiseen lähti pelaajalta itseltään.

– Esitin itse asian valmennukselle, että en olisi mukana tällä kertaa kapteenistossa. Se tuntui tässä kohtaa järkevältä, että saamme nuorempaa verta kapteenistoon ja he oppisivat kantamaan isompaa roolia, Heikkinen perustelee.

Heikkinen muistuttaa, että hänen roolinsa joukkueessa ei muutu, vaikka kapteenin virkaa kantavatkin muut henkilöt.

– Asemani ei muutu, vaan pyrin olemaan esimerkkinä nuorille pelaajille entiseen malliin.

Hokin kapteenisto 2018-2019:

C — Niko Saarenpää
A — Risto Mattila
A — Micke Niemelä
A — Tuomas Komulainen