Hokin tulos paranee huomattavasti

Jääkiekon Mestiksessä viime keväänä pronssia juhlineen Kajaanin Hokin taloudellinen tulos parani kaukalon lisäksi myös taloudellisella puolella.

Kajaanin Hokki pystyi päättyneellä kaudella parantamaan tulosta sekä kaukalon lisäksi myös taloudellisesti. Tilinpäätös vahvistetaan seuran vuosikokouksessa elokuussa.

– Lopullisia lukemia emme vielä tiedä, mutta tulosparannus edellisvuoteen nähden on huomattava. Seura on kuitenkin taloudellisesti edelleen tiukoilla. Kovista ajoista huolimatta onnistuimme säilyttämään liikevaihdon lähes entisellään, Hokin seuratyöntekijä Esa Sirviö kertoo.

– Pääyhteistyökumppanit jatkavat lähes entisellään ja lisäksi olemme saaneet mukaan uusia kumppaneita. Varustesopimus Bauerin jatkuu vielä ainakin kaksi vuotta ja uutena tavarantoimittajana aloittaa Intersport Kajaani. Pelivarusteet ovat jääkiekkoseuralle heti henkilöstökulujen jälkeen toiseksi suurin menoerä, joten meidän kannalta oli erittäin tärkeää saada yli kymmenen vuotta jatkunut yhteistyö Bauerin kanssa jatkumaan.

Yhtenä tekijänä kahden edellisvuoden heikossa taloudellisessa tuloksessa on ollut Hokkiklubin rakentaminen, jonka Hokki rahoitti kokonaan seuran omasta kukkarosta ja rakennuskulut olivat mukana tuloksessa.

– Jatkossa klubin rakennuskulut eivät näy enää tuloksessa, joten tulos paranee automaattisesti. Tuleva kausi on ensimmäinen kokonainen vuosi, jossa klubi on auki koko kauden ja kulut ovat kirjattu edelliselle tilikaudelle.

– Tulevalle kaudelle klubipaikat ovat jo muutamaa paikkaa vaille myyty loppuun ja lisäksi aitioon on tehty muutamia varauksia. Tulevaisuudessa klubia on tarkoitus vuokrata esimerkiksi kokouksiin ja hallissa järjestettävien tapahtumien kuten junioriturnausten ruokailuihin. Tavoitteena on jatkossa järjestää klubilla pelien lisäksi yli 50 tapahtumaa vuodessa.

Sirviö näkee, että tulevaisuudessa Mestis muuttuu entistä tasaisemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi sarjaksi.

– Tulevaisuudessa sarja muuttuu meidän kannalta suotuisaksi, sillä suurella budjetilla operoineet Sport, KooKoo ja mahdollisesti myös Jukurit siirtyvät Liigaan, ja näin ollen kaikkien Mestis-seurojen pelaajabudjetit ovat lähellä toisiaan. Se mahdollistaa, että mikä tahansa seura voi realistisesti tavoitella mestaruutta.

– Lisäksi uusina joukkueina Mestikseen nousseet RoKi, Jokipojat sekä Hermes ovat kaikki meidän lähialueilta, jonka myötä saamme karsittua matkakuluja ja lisää tunteikkaita paikallisotteluita. Pohjoisen joukkueet ovat tuoneet meille aiempina vuosina enemmän katsojatuloja.

Hokin osalta runkosarja alkaa 16. syyskuuta kotiottelulla paikallisvastustaja Jokipoikia vastaan. Lisäksi syyskuussa Hokki pelaa kotiottelut SaPKoa ja Ville Niemisen valmentamaa KeuPa HT:ta vastaan.

Marraskuun lopussa pelattavan revanssiviikonlopun yhteydessä pelataan esiotteluna Hokki-legendat vastaan IPK-legendat näytösottelu. Näytöstapahtuma alkaa kello 15.00 ja itse revanssiviikonlopun ottelu Hokki-RoKi starttaa kello 17.00.

Lisätietoja Esa Sirviö 044 053 4888