Hokin U20-joukkueen kausi käynnistyy viikonloppuna

Kajaanin Hokin A-nuorten kausi käynnistyy viikonloppuna kahdella kotiottelulla.

Joukkueen päävalmentaja Jarkko Heikkisen mukaan sarjassa on luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuten nykyjääkiekkoon kuuluu. Luotsi itse tykkää myös käyttää järkeä kentällä.

– Tietysti vastustajan pelitapa ja kaukalon koko määrittävät, pystyykö siellä pelaamaan rauhallisempaa peliä. Vauhdikkaita pelejähän nuo on ja kun nyt saa yleisöä tulla paikalle, niin se on varmasti heille miellyttävämpää katsottavaa kuin hidas lönköttely, Heikkinen tuumii.

– Hankala on arvioida, missä me mennään, kun saimme pelattua vain kaksi harjoitusottelua sarjajoukkueita vastaan. Ne molemmat toki voitettiin, mutta kausihan sen näyttää missä me mennään, Heikkinen pyörittelee.

– Puolustuspää näyttää aika vahvalta. Tietysti mukana on paljon uusia äijiä ja vähän katsomattomia kortteja, mutta odottavaisin mielin tässä ollaan. Joukkue on tosi motivoitunut harjoittelemaan ja porukassa on hyvä henki. Hyökkääjäkalusto on toki määrällisesti vähän kapea, kun armeijassa on pari äijää ja sieltä ei oikein pääse kulkemaan. Pakistossa on sen sijaan hyvä leveys, Heikkinen arvioi.

Joukkueen minimitavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen U20 Mestiksessä myös ensi kaudeksi. Joukkueen päätavoitteita Heikkinen ei lähde isommin avaamaan.

– Joukkueelle on asetettu oma tavoite, mutta olemme päättäneet, ettei siitä hiiskuta muille. Jokaista peliä lähdetään tietenkin voittamaan, viime kaudella oltiin kotona vahvoja, mutta vieraissa ei oikein tullut pisteitä. Sitä pitää saada parannettua, hän linjaa.

U20 Mestis alkusarjan avauspelit:

La 18.9.2021 klo 15.30 Hokki – K-Kissat
Su 19.9.2021 klo 13.00 Hokki – K-Espoo Ch