Hokin vierasturnee päättyi karulla tavalla

Kajaanin Hokin vierasturnee sai Keravalla karun päätöksen, kun pitkään pelissä mukana ollut kajaanilaisryhmä joutui taipumaan HCK:lle lukemin 4-2 (1-1, 1-1, 2-0). Ottelun ratkaisu syntyi vain 51 sekuntia ennen loppua.

Maalinteon ottelussa aloitti eilen 5-4 tappion Jukureille kärsinyt HCK . Pelikellossa oli reilut kahdeksan minuuttia, kun viime kaudella Mestiksen pistepörssissä toiseksi sijoittunut Roope Ranta (1+1) siirsi isännät 1-0 johtoon Jesse Urosen (0+3) esityöstä. Hokki tuli kuitenkin tasoihin vain pari minuuttia myöhemmin, kun Timo Hiltunen tulitti kiekon yläriman kautta maalin. Videotarkistuksen jälkeen hyväksyttyyn maaliin syöttöpisteen kirjautti Janne Pälve.

Mustia pilviä linnapaitojen iltaan toi kaksi minuuttia ennen avauserän päätöstä tullut Teddy Da Costan aikainen suihkukomennus. Da Costan 5+20 minuutin jäähyn syynä oli selästä taklaaminen. HCK onnistuikin hyödyntämään viiden minuutin ylivoimansa toisen erän alussa, kun isäntien kultakypärä Kristian Ruisma tinttasi kiekon tarkasti Hokki-maalin etuyläkulmaan. Hokki nousi jälleen rinnalle vain neljä minuuttia myöhemmin niin ikään ylivoimalla. Teemu Virtala ja Samu Pitkänen pelasivat paikan ykkösylivoimaan nostetulle Anssi Rantaselle, joka laukoi Hokin tarkasti tasoihin.

Hokin taistelulle kitkerä päätös

Hokilla oli kolmannessa erässä muutama hyvä paikka siirtyä johtoon. Antti Kurkisen loistava karvaus vapautti kultakypärä Virtalan puolittaiseen läpiajoon, mutta HCK-vahti Aleksis Ahlqvist veti tilanteessa pidemmän korren. Myös Hokin avausosuman tehneellä Timo Hiltusella oli muutama maukas maalipaikka, mutta maalin makuun linnapaidat eivät päässet.

Kolme minuuttia ennen loppua HCK pääsi kokeilemaan ylivoimapeliä. Hokki selvitti alivoiman tyylikkäästi, mutta heti jäähyn loppumisen jälkeen HCK ratkaisi ottelun, kun Roope Rannan loistava poikittaissyöttö löysi puolustaja Tero Konttisen, joka laukoi kiekon maaliin vain 51 sekuntia ennen loppua. Linnapaidat ottivat lopussa vielä aikalisän ja maalivahdin pois, mutta Tomi Mustosen 15 sekuntia ennen loppua tyhjään maalin tekemä osuma ratkaisi lopulta ottelun.

– Otettiin tyhmä jäähy hyökkäyspäässä, selvitettiin alivoima, mutta suorasta hyökkäyksestä miehen merkkaaminen epäonnistui. Oltiin kiinni laidoissa ja keskellä oli mies vapaana, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kertailee ottelun ratkaisuun johtanutta 3-2 -maalia.

Eilen 3-2 tappion voittomaalikilpailussa kärsinyt Hokki onnistui keräämään vierasturneeltaan vain yhden pisteen, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut enempäänkin. Erityisesti Keravalla tullut kitkerä tappio veti Hokki-valmennuksen mietteliääksi.

– Tämä oli todella kitkerä tappio. Kolmas erä oli meiltä hyvä ja meillä oli hyvät paikat tehdä maali. Tehtiin tänään kolme isoa virhettä. Yksi kiekon menetys, yksi alivoimapelivirhe ja tyhmästä jäähystä seurannut huono oman pään täyttö. Ne virheet veivät meiltä tänään mahdollisuuden taistella pisteistä, Mattila harmittelee.

Hokki pelaa vielä kaksi kertaa ennen joulutaukoa, kun linnapaidat matkaavat keskiviikkona Savonlinnaan ja isännöivät perjantaina LeKiä.

hiltunen

Timo Hiltunen onnistui jälleen kerran maalinteossa.