Hokin vierasvoittojen putki päätökseen Lempäälässä

Kajaanin Hokin vierasvoittojen putki tuli päätökseen lauantai-iltana, kun LeKi kampesi itselleen 6–3 (1-2, 2-0, 3-1)-voiton. Hokki jatkaa otteluitaan keskiviikkona SaPKon vieraana.

Perjantaina Kiekko-Vantaan vieraissa kaatanut Kajaanin Hokki jatkoi otteluitaan heti lauantai-iltana Lempäälässä. Ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan vain reilu minuutti, kunnes Timo Hiltunen iski Pasi Kouvalaisen tarjoilusta kajaanilaisjoukkueen johtoon. LeKi kiri tasoihin ajassa 5.48 Tomi Peltosen maalilla, mutta erätauolle siirryttiin silti Hokin 1–2-vierasjohdossa. Niklas Sundfors ja Anton Ollikainen petasivat paikan toisesta aallosta tulleelle Tino Metsävainiolle, joka viimeisteli varmasti.

— Ensimmäisessä erässä oltiin tehokkaita, päästiin muutaman kerrat hyökkäämään ja molemmilla kerroilla tehtiin maalit. Siinä näkyi, että kaveri ei ollut tällä viikolla pelannut ja meillä oli kolmas peli käynnissä, he olivat hyvällä jalalla liikenteessä, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Toisen erän alkuun kotijoukkue nousi johtoon Tuomas Koskisen ja Manu Honkasen osuttua alle minuutin sisällä. Kolmannen erän alkuun Niklas Näppi nosti pelin takaisin tasalukemiin Markus Korkiakosken oivaltavan syötön jälkeen. Näpin tasoituksen jälkeen LeKi kuitenkin karkasi menojaan Jimi Kurosen, Matias Haarasen ja Juuso Rämön osumilla. LeKin viimeisen vartin kolmen maalin myötä illan lopputulokseksi jäi saukkopaitojen 6–3-voitto.

— Toisessa erässä olimme edelleen alakynnessä, mutta pelitapahtumat tasoittuivat selkeästi ja saimme omasta pelistä kiinni. Viimeinen erä oli miehekäs taistelu, mutta omiin upposi useampi osuma. Tietenkin siinä vaikutti se, että tappioasemassa otettiin pientä riskiä että päästäisiin rinnalle. Siinä numerot meni vähän turhankin leveäksi. Viimeisen erän pelaaminen oli kokonaisuudessaan parasta. Saatiin hyvin luotua maalipaikkoja ja itsekin oltaisiin voitu tehdä useampi maali.

— Sen ensimmäisen erän pelillisen kuvan mukaan ihan oikeaan osoitteeseen meni voitto. Kotijoukkue oli erittäin pirteä ja virkeä siihen ottelun alkuun, Hokki-luotsi päättää.

Seuraavan kerran Hokki pelaa keskiviikkona, kun linnapaidat matkaavat Savonlinnaan SaPKon vieraaksi.

Tino Metsävainion osuma ei tuonut Hokille voittoa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

 

Maalit:
1.22 0-1 Hiltunen (Kouvalainen)
5.48 1-1 Peltonen (Seppänen, Honkanen)
15.42 1-2 Metsävainio (Ollikainen, Sundfors)
22.52 2-2 Koskinen (Haapanen, Laakso)
23.45 3-2 Honkanen (Peltonen)
43.41 3-3 Näppi (Korkiakoski, Huttu)
45.01 4-3 Kuronen (Laakso) VoM
54.16 5-3 Haaranen (Kuronen, Laakso) YV
55.13 6-3 Rämö (Välimaa)

Torjunnat:
Sami Väliharju 16+12+4=32
Christian Heljanko 3+17+16=36

Jäähyt:
Hokki 6x2min
LeKi 2x2min

Seuraava ottelu: SaPKo-Hokki ke 18.1
Seuraava kotiottelu: Hokki-Peliitat la 21.1