Hokin voittoputki katkesi

Kajaanin Hokin kahdeksan ottelun mittainen voittoputki päättyi perjantai-iltana, kun Hermes oli vahvempi luvuin 6-4 (3-1, 1-2, 2-1). Linnapaidat eivät kuitenkaan jää murehtimaan tappiotaan, vaan palaa kaukaloihin heti lauantaina kotonaan Peliittoja vastaan. 

Hokki sai otteluun loistavan alun, kun Risto Mattilan siniviivalta maalille lähettämä rannelaukaus painui Markus Korkiakosken kautta Hermeksen verkkoon ajassa 3.27. Hermes pääsi kuitenkin Teemu Hutun ja Niklas Appelgrenin maaleilla ohi, jonka jälkeen Huttu lisäsi vielä Hermeksen johdoksi 3-1 erän loppupäässä. Samaisista lukemista poistuttiin pukukoppien puolelle.

Toisessa erässä Hermeksen Ossi Ikonen kasvatti isäntien johdon jo lukemiin 4-1. Pari minuuttia myöhemmin, kellon näyttäessä aikaa 28.24 kokoonpanoon palannut Joni Piipponen sulloi kiekon maaliin Christoffer Seppelinin nousun jälkeen. Erän viimeisellä minuutilla Mattila toi Hokin vielä maalin päähän, joten tilanteessa 4-3 siirryttiin kolmanteen erään. Kolmannen erän ensimmäisen maalin iski Hermes, kun Janne Kivilahti riisti kiekon omalla puolustusalueella ja pääsi läpiajoon. Kivilahden rystynostolle Antti Lehtonen ei voinut maalillaan mitään. Hokki ei kuitenkaan luovuttanut ja Miska Humaloja toi linnapaidat takaisin maalin päähän kokkolalaisia. Lopullisen niitin ottelulle iski kuitenkin Joonas Huovinen, joka siirsi kiekon tyhjään Hokki-maaliin 36 sekuntia ennen täyttä peliaikaa.

— Tänään meidän hyökkäyspelaaminen oli parasta vieraskentillä nähtyä, mutta samalla puolustuspelaaminen oli huonointa. Näin paljoa tasaviisikoin pelatessa ei olla luotu maalipaikkoja vieraissa, vaikka saimme neljä maalia tehtyä niin kyllä tehottomuus vaivasi. Oikein hyviä maalipaikkoja oli tehdä vielä roppakaupalla enemmänkin, summaa Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen joukkueensa otteita.

Hermes-koitos ei ollut kuitenkaan Hokin viikon viimeinen ottelu, sillä lauantaina Kajaaniin saapuu Peliitat, joka voitti omassa perjantai-illan ottelussaan Rovaniemellä RoKin luvuin 3-6. Hokin valmistautuminen otteluun on yksinkertainen prosessi.

— Matkustetaan ensin Kajaaniin, ei nukuta liian pitkään ja aamulla käynnistellään kehoa. Siitä normaalien palaverien kautta ottelua kohti. Aika on lyhyt ja minun mielestä se on hyvä, että päästään heti huomenna pelaamaan. Uutta matoa koukkuun ja kohti uusia seikkailuja, kertaa Laukkanen.

— Todella tiukka ja kova peli on edessä. Huomenna pitää laittaa kaikki energia ja keskittyminen peliin sekä tehdä valmistautuminen erittäin huolella. Ei tässä hetkessä voi itse vaikuttaa muuhun kuin joukkueen valmistautumiseen, päättää Hokki-valmentaja.

Joni Piipponen iski paluu-ottelussaan maalin.

Joni Piipponen iski paluu-ottelussaan maalin.

Maalit:
3.28 0-1 Korkiakoski (Mattila, Kristof)
10.43 1-1 Huttu (Juntheikki, Lehto)
14.27 2-1 Appelgren (Huovinen, Nättinen) YV
17.45 3-1 Huttu (Kivilahti, Lehto) SR
26.32 4-1 Ikonen (Juntheikki)
28.24 4-2 Piipponen (Turtiainen, Seppelin)
39.22 4-3 Mattila (Piispanen, Humaloja)
48.01 5-3 Kivilahti VoM
54.39 5-4 Humaloja AV
59.24 6-4 Huovinen (Lehto) AV SR

Torjunnat:
Joonas Kuusela 11+19+10=40
Antti Lehtonen 5+6+6=17

Yleisöä:
1165

Seuraava ottelu: Hokki-Peliitat lauantaina 17.10 kello 17.00 Kajaanin jäähallissa.