Hokin voittoputki sai jatkoa

Kajaanin Hokki jatkoi lauantaina Jyväskylässä tappiotonta alkukauttaan, kun linnapaidat hakivat vakuuttavan esityksen jälkeen voiton luvuin 0-3 (0-1, 0-2, 0-0). Hokin pelit jatkuvat perjantaina Hermeksen vieraana.

Hokki tuli otteluun hyvin valmistautuneena ja saikin aloitettua maalinteon jo ajassa 2.48, kun kiekko päätyi maalin edessä Michal Kristofille, joka sivalsi sarjakärjen johtoon. Johtoasema tuplaantui toisen erän alussa, kun Radim Valcharin syöttö löysi Aleksi Mäkelän. Mäkelän one-timer painui verkon perukoille ajassa 24.52. Reilu minuutti Mäkelän maalista ja taas helähti JYP-Akatemian verkossa, kun Christoffer Seppelin iski Sakari Turtiaisen syötöstä Hokin 0-3-johtoon. Samaiset lukemat säilyivät loppuun asti, vankistaen Hokin asemaa sarjan piikkipaikalla.

— Pelaajat oli valmistanut itsensä hyvin ja oltiin valmiita pelaamaan heti alusta. Ensimmäinen erä oli yksi tämän alkukauden parhaista eristä, oltiin pelin päällä hyvin koko 20-minuuttinen. Toinen erä oli tasaisempaa pelaamista, mutta sen aikana oltiin tehokkaampia omissa maalipaikoissa. Ottelun lopussa annettiin johtoasemassa omalla huolimattomalla puolustuspelaamisella vastustajille muutama ilmainen maalipaikka, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Sen ottelun lopun huolimattomuuden lisäksi parannettavaa löytyy vielä omassa ylivoimapelaamisessa. Tässä ottelussa oli ihan hyviä aihioita ja päämäärätietoisempaa kuin vaikkapa perjantain ottelussa. Vielä se ei maalien muodossa näkynyt, mutta täytyy olla kärsivällinen, jatkaa Laukkanen.

Hokin maalissa aloitti JYP-Akatemiaa vastaan ensimmäisen Mestis-ottelunsa pelannut Hokin oma kasvatti Tuukka Smura. Ottelussa Smura torjui kaikki JYP-Akatemian 17 laukausta ja sai näin Mestis-uransa ensimmäisen nollapelin.

— Ei Smura varsinaisesti mihinkään kiekkosateeseen joutunut missään vaiheessa iltaa, mutta kun joukkue pelasi ottelun lopussa huolimattomasti niin silloin mies pelasi erittäin varmasti. Smuralle varmasti tärkeä ottelu, miehellä vähän pidempi tauko oli alla. Hyvä harjoitusjakso oli alla ennen kautta ja nyt sai ensimmäisen lähdön sarjapeliin. Totta kai on valmentajallekin hyvä tilanne, että on kaksi maalivahtia mistä valikoida kunhan molemmat vain terveenä pysyvät, päättää Hokki-käskyttäjä.

Tuukka Smura debytoi Mestis-kaukalossa.

Tuukka Smura debytoi Mestis-kaukalossa.

Maalit:
2:48 0-1 Kristof (Korkiakoski-Viirlas) VoM
24:52 0-2 Mäkelä (Valchar-Korkiakoski)
26:12 0-3 Seppelin (Turtiainen)

Torjunnat:
Dennis Saikkonen 14+5+10=29
Tuukka Smura 3+8+6=17

Jäähyt:
JYP-Akatemia 5x2min
Hokki 1x2min

Yleisöä: 320

Seuraava ottelu: Hermes-Hokki Kokkolassa perjantaina 16.10 kello 18.30.