Hokki aloittaa mestaruusjahdin tiistaina, kapteeni Niko Saarenpää palaa kokoonpanoon

Suomi-sarjan välierät alkavat tiistaina. Runkosarjan voittanut Hokki kohtaa viidenneksi tulleen FPS:n. Toisessa parissa kohtaavat Kiekko-Espoo ja Porvoon Hunters.

FPS onnistui kaatamaan puolivälierissä Nokian Pyryn viidenteen otteluun venyneessä sarjassa. Tulokseen 3–4 päättyneessä viidennessä ottelussa forssalaisten tehomiehinä toimivat kaksi maalia tehnyt Eetu Moberg ja kolme maalia alustanut Aleksi Karlsson.

– Saimme edellisen sarjan jälkeen pari päivää huilia ja nyt pari hyvää treenipäivää alle. Nyt on hyvät ja odottavat fiilikset kevään huipentumista kohti, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

Välieräsarjassa on myös lisäpanosta: jos Hokki voittaa, Hokki saavuttaa Mestis-karsintapaikan lisäksi myös Suomi-sarjan mestaruuden.

– Kaikki tiivistyy nyt. Mestaruus on meidän tavoitteena, mutta sitä ei ajatella vielä. Keskittymisen täytyy olla jokaisessa pelissä, jokaisessa erässä ja jokaisessa vaihdossa. Tulos tulee sen kautta.

Aiemmat kohtaamiset:
Su 4.11. FPS–Hokki 1–4
La 5.1. Hokki–FPS 4–3
La 16.2. FPS–Hokki 7–2

Hokki tavoittelee Suomi-sarjan mestaruutta FPS:ää vastaan. Niko Saarenpää on palaamassa välierissä kaukaloon. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Saarenpää palaa alustavasti tiistaina kokoonpanoon

Runkosarjassa joukkueiden kolmesta kohtaamisesta Hokki vei kaksi. FPS:n vaarallisuudesta kuitenkin kertoo helmikuussa Forssassa pelattu kohtaaminen, jonka FPS vei luvuin 7–2. Asko Rantasen luotsaama joukkue tunnetaan kurinalaisesta pelistään.

– Aiemmilla kohtaamisilla ei ole tässä vaiheessa merkitystä. Molemmat ovat hyviä joukkueita ja molemmat ovat selvittäneet tiensä tänne. Nyt aloitetaan nollista ja joka kerta on uusi kapina.

Tiistain otteluun Hokki saa vahvistusta sairastuvan puolelta, sillä joukkueen kapteeni Niko Saarenpään toipuminen on sujunut ennakoitua nopeammin ja hän on alustavasti pelaavassa kokoonpanossa tiistaina.

– Niken paluu tuo totta kai paljon lisää meidän joukkueeseen. Hän on ollut pidemmän aikaa pois ja nyt on se aika, kun joukkue tarvitsee kapteenia ja hänen kokemustaan. Lisäksi hän tuo meidän erikoistilanteisiin oman lisänsä.

Välieräsarjan aikataulu:

Ti 12.3. klo 18.30 Hokki–FPS
To 14.3. klo 18.30 FPS–Hokki
La 16.3. klo 17.00 Hokki–FPS
Su 17.3. klo 18.00 FPS–Hokki (tarvittaessa)
Ti 19.3. klo 18.30 Hokki–FPS (tarvittaessa)

Jatkoon vaaditaan kolme voittoa.

Välierälippujen ennakkomyynti Hokin toimistolla arkisin klo 9–15.