Hokki avaa kotikautensa perjantaina

Kajaanin Hokin harjoitusottelut saavat jatkoa perjantaina, kun linnapaidat kohtaavat RoKin toista kertaa tällä viikolla. Joukkueiden tiistain kohtaaminen Rovaniemellä päättyi Hokin voittoon luvuin 2-4. Lisämielenkiintoa otteluun tuo ex-Hokki Jevgeni Fofanovin paluu entiseen kotikaukaloon vierasjoukkueen paidassa.

Jääkiekon Mestis-kauteen valmistautuvan Kajaanin Hokin harjoitusottelut jatkuvat perjantaina, kun linnapaidat isännöivät sarjanousija RoKia. Hokki haki aiemmin tällä viikolla pelatusta kamppailusta 2-4-vierasvoiton Rovaniemeltä ja perjantaina kajaanilaisilla on mahdollisuus ottaa harjoituskauden toisesta ottelusta toinen voitto. Linnapaitojen leirissä ollaan tyytyväisiä, että joukkue sai saman vastustajan kahteen ensimmäiseen peliin.

Torstaina joukkueen vahvuuteen liittynyt Taneli Siikaluoma pelaa heti perjantain harjoitusottelussa.

Torstaina joukkueen vahvuuteen liittynyt Taneli Siikaluoma pelaa heti perjantain harjoitusottelussa.

– Hyvä että saatiin sama vastustaja näin kahdesti ensimmäiselle viikolle. Tiistain ottelun jälkeen on ollut pari päivää aikaa kehittää peliä ja nähdään nyt missä ollaan tässä vaiheessa, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Ottelun voittoa Hokki lähtee hakemaan oman pelinsä kautta. Tiistain voitokkaan ottelun huonoja puolia on pyritty kitkemään harjoituksissa pois.

– Kun ollaan näin alkukaudessa niin lähdetään keskittymään omaan peliin, eikä niinkään vastustajaan. Tiistaista lähdetään parantamaan kiekollisessa pelaamisessa, jonka lisäksi kamppailupelaamiseen pitää saada lisättyä fyysisyyttä, analysoi Laukkanen.

Torstaina Hokin vahvuuteen liittynyt Taneli Siikaluoma liittyy suoraan pelaavaan kokoonpanoon. Siikaluoma pelaa ottelussa Aleksi Mäkelän puolustajaparina. Laukkanen odottaa Siikaluomalta perusvarmaa pelaamista.

– Pelaamalla joukkueen mukana saadaan luotua parempaa kemiaa ja kommunikaatiota kuin millään harjoitteilla. Odotan häneltä puolustajan perusvelvoitteita, helppoja avaussyöttöjä ja omien tilanteiden voittamista. Jos samalla syntyy pisteitä, niin se on vain plussaa, Laukkanen jatkaa.

Hokin maalilla ottelussa pelaa seuran oma kasvatti Tuukka Smura. Myös toinen Hokki-kasvatti Matti Kaarlela tekee ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä. Kaarlela ei pelannut tiistaina Rovaniemellä armeijakiireiden vuoksi. Myös Hokin muut asepalvelusta suorittavat pelaajat Joni Piipponen, Eetu Patronen ja Sakari Turtiainen ovat mukana pelaavassa kokoonpanossa.

Ylimääräistä maustetta otteluun tuo Jevgeni Fofanovin paluu ex-kotihalliinsa, kun Hokki-kasvatti viilettää jäälle RoKi-paidassa. Viime kaudella IPK:ta edustanut Fofanov siirtyi elokuun alussa RoKiin koeajalle. Tiistain ottelussa Fofanoville tuomittiin myös kymmenen minuutin käytösrangaistus. Fofanov on pelannut urallaan 116 Mestis-ottelua Hokin paidassa.

Hokki-kasvatti Tuukka Smura pelaa perjantaina linnapaitojen maalilla.

Hokki-kasvatti Tuukka Smura pelaa perjantaina linnapaitojen maalilla.

Hokin alustava kokoonpano perjantain otteluun:

Radim Valchar – Michal Kristof – Markus Piispanen
Markus Korkiakoski – Miska Humaloja ”A” – Niklas Näppi
Christoffer Seppelin – Samu Pyykkönen – Joni Piipponen
Eetu Patronen – Matti Kaarlela – Antti Kurkinen
Heikki Klemetti (13.h)

Risto Mattila ”A” – Ville Vittaniemi
Taneli Siikaluoma – Aleksi Mäkelä
Mikael Seppälä ”C” – Sakari Turtiainen

Tuukka Smura (AM) – Antti Lehtonen

Hokki – RoKi perjantaina 14.8. kello 18.30 Kajaanin jäähallissa. Liput 8e/6e, perhelippu (2 aikuista + KAIKKI lapset) 20e.