Hokki ei suostunut häviämään

Moni ei uskonut Hokin kotivoittoon Muik Hockeyn johtaessa ottelua minuutti ennen loppua luvuin 1–2, mutta kotijoukkue osoitti luonteensa nousemalla upeaan 3–2 voittoon kahdella pikamaalilla. Niki Huovinen iski ottelun voittomaalin ajassa 59.44.

Muik Hockey oli Hokkia vastaan yllätysjohdossa vielä kolmannen erän alussa. Kajaanilaisjoukkue esitti kuitenkin hyvää venymiskykyä kirimällä rinnalle ja ohi kolmella osumalla kolmannessa erässä.

Hokin maalitilin avasi Niko Saarenpää vastustamattomalla kudilla ajassa 48.55. Lisää tuli viimeisellä minuutilla, kun Anton Kokkonen pommitti siniviivasta kiekon ylänurkkaan ohi Victor Wikin.

Hokin voiton sinetöi vain 16 sekuntia ennen loppua Niki Huovinen aiempien maalien tekijöiden alustuksesta. Kokkonen pelasi kiekon syvään Saarenpäälle, joka löysi keskeltä Huovisen ja 21-vuotias hyökkääjä niittasi 3–2-loppulukemat tauluun suoraan syötöstä.

– Vaikea viikonloppu meille kaiken kaikkiaan. Tietenkin pisteiden saamiseen täytyy olla tyytyväinen, mutta pelillisesti oli todella vaikeaa. Olemme harjoitelleet paljon määrällisesti ja meillä on ehkä pikkuisen jumi päällä, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen arvioi.

– Tuntuu, että olimme täällä viikonlopun ajan suorittamassa jotain kun ohjelmaan oli merkitty pelejä, emmekä taistelemassa koko sielulla taistelemassa jokaisesta irtokiekosta. Tämä marraskuu on raskainta aikaa jääkiekossa, ne joukkueet jotka silloin pystyvät ottamaan pisteitä ovat korkealla sarjataulukossa.

Hokki saa tulevana lauantaina kovan haasteen, kun joukkue matkaa sarjan ennakkosuosikki JHT:n vieraaksi Kalajoelle. Sunnuntaina Hokki kohtaa kotikaukalossa S-Kiekon.

– Meille on vaikea lähtökohta lähteä otteluun ennakkosuosikkina, siinä pitäisi pystyä viemään peliä. Meillä on nuori joukkue ja projekti on vielä pahasti kesken. Nyt kun nämä ottelut saatiin pelattua läpi, niin alamme latautua lauantain JHT-otteluun, Niiranen päättää.

Anton Kokkonen (vas.) ja Jarkko Heikkinen (oik.) olivat ensimmäisenä onnittelemassa ottelun voittomaalin tehnyttä Niki Huovista. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Tilastot:

Hokki–Muik Hockey 3–2 (0–0, 0–2, 3–0)

Maalit:
28.40 0–1 Portin (Gornostajev, De Jonge)
32.17 0–2 Gornostajev (Lindvall, Smedman) AV
48.55 1–2 Saarenpää (Niemelä, Leppänen) YV
59.03 2–2 Kokkonen (Korhonen, Saarenpää) IM
59.44 3–2 Huovinen (Saarenpää, Kokkonen) VoM

Torjunnat:
Severi Kinnunen 10+13+6=29
Victor Wik 11+10+15=36

Jäähyt:
Hokki 3x2min
Muik Hockey 6x2min

Yleisöä: 590

Seuraavat ottelut:
La 11.11.2017 JHT–Hokki klo 16.00
Su 12.11.2017 Hokki–S-Kiekko klo 16.00