Hokki etenee finaaleihin!

Hokki selvitti tiensä Mestiksen finaaleihin kaatamalla perjantai-illan väännössä Jokipojat luvuin 2–4 (0-2, 1-1, 1-1). Finaalisarjassa Hokki kohtaa Jukurit ja sarja alkaa maanantaina Mikkelissä.

Hokki lähti perjantai-illan otteluun pesemään kasvojaan keskiviikkoisen 1–5-kotitappion jäljiltä. Hyvän alun Hokin finaalitoiveilla antoi Aku Kestilä, kun maaliskuun Mestiksen tulokaspelaaja iski maalin läheltä kiekon Jokipoikien rysään. Lisää riemua Hokille tuotti Ville Rajala ajassa 15.28, kun hän pääsi nousemaan Mikael Seppälän syötön jälkeen maalin eteen ja sivalsi Hokille kahden maalin johdon.

Toisen erän maalinteon aloittamisesta vastasi ensimmäisen erän tapaan linnapaidat, Markus Korkiakosken karvattua kiekon itselleen löysi Laser HT:n kasvatti maalin edestä Markus Piispasen, joka vei Hokin jo 0–3-johtoon. Jokipojat ei luovuttanut vielä ja Janne Väyrynen kavensi tilanteeksi 1–3 ennen toisen erän päättymistä. Kolmannessa erässä Juuso Akkanen sai kavennettua tilanteeksi 2–3, mutta se ei riittänyt, sillä Joni Piipponen niittasi vielä kiekon tyhjään maaliin ja Hokki selvitti tiensä finaaleihin.

— Oltiin ensimmäisessä erässä oikeinkin hyviä ja toistakin erää vietiin, peli kyllä muuttui siinä toisessa erässä, kun Jokipojat tiivisti puolustamistaan. Viimeinen erä muuttui aika lailla, Jokipojat muutti siinä pelaamistaan suoraviivaiseksi, että kiekkoa päätyyn ja jos siihen ensimmäisenä kerkesivät niin se lensi heti meidän maalille. Näissä peleissä noita maalinedushässäköitä ja -paineja ja jokusen irtokiekon he saivatkin, mutta minun mielestä me puolustettiin se keskusta ja maalinedusta hyvin kun nähtiin mitä peliä sieltä tulee, eikä mitään paniikkia ollut. Kyllä me tämä kiinnitys tänään ansaittiin, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen illan kulkua.

Voitolla Hokki sinetöi paikan finaaleihin otteluvoiton 4-2. Kaikkeen välieräsarjassa ei ollut Hokki-luotsi kuitenkaan tyytyväinen finaalipaikasta huolimatta.

— Kotipelit oli todella tehottomia tasaviisikoin, me ei tehty yhtään maalia kolmeen peliin, vaikka maalipaikkamäärät oli ihan hyviä oikeastaan kaikissa peleissä. Se oli haaste tässä sarjassa ja sen kanssa jouduttiin työstämään aika paljon. Tämä oli erittäin kova sarja ja todella pienillä eroilla mentiin, muutamat jatkoajat ja tänäänkin loppupeleissä maalin ottelu, kuten maanantainakin täällä. Yksi selkeä alisuoritus, mutta muuten todella tasaista. Maalintekotehokkuutta tasaviisikoin pitää saada petrattua kun lähdetään Jukurit-sarjaan, puntaroi linnapaitojen käskyttäjä.

Perjantaisella voitolla Hokki eteni finaaleihin. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Perjantaisella voitolla Hokki eteni finaaleihin. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Finaalisarja Hokin ja Jukureiden välillä alkaa maanantaina Kalevankankaalla. Jukurit lähtee sarjaan pidempään levänneenä kuin Hokki, sillä mikkeliläiset ratkaisivat oman sarjansa KeuPa HT:ta vastaan jo keskiviikkona.

— Huomenna palautellaan ja käydään rauhassa tämä sarja läpi. Sen jälkeen piuhat irti jääkiekosta päivän ajaksi ja sunnuntaina käydään ehkä jäällä. Jos ei ole tarvetta jäälle silloin, niin valmistellaan joukkue silloin sunnuntaina. Pidetään jänne piukeana, hutipäiviä on turha ottaa enää, huomenna käydään tämä sarja ja sunnuntaina aletaan siirtämään katsetta kohti Mikkeliä, summaa Hokki-luotsi joukkueen valmistautumisen finaalisarjaan.

 

Tilastot:

Maalit:
10.35 0-1 Kestilä (Piipponen)
15.28 0-2 Rajala (Seppälä)
27.11 0-3 Piispanen (Korkiakoski) TV VoM
38.27 1-3 Väyrynen (Niemelä) YV
57.47 2-3 Akkanen (Larinmaa) IM
58.13 2-4 Piipponen (Korkiakoski) TM

Torjunnat:
Tuukka Smura 9+2+9=20
Mikael Edelmann 11+5+6=22

Jäähyt:
Hokki 3x2min
Jokipojat 6x2min

Yleisöä: 1902

Seuraavat ottelut: Ma 11.4 klo 18.30 Jukurit – Hokki
Ke 13.4 klo 18.30 Hokki – Jukurit
Pe 15.4 klo 18.30 Jukurit – Hokki
La 16.4 klo 17.00 Hokki – Jukurit
Ma 18.4 klo 18.30 Jukurit – Hokki (tarvittaessa)
Ke 20.4 klo 18.30 Hokki – Jukurit (tarvittaessa)
Pe 22.4 klo 18.30 Jukurit – Hokki (tarvittaessa)