Hokki etenee välieriin – ”Meillä on nyt hyvä tilanne”

Hokki nappasi kolmannen ja viimeisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun joukkue kaatoi D-Kiekon vieraissa luvuin 3–6.

Jyväskylässä Hokin maaleista vastasivat Eetu Martikainen, Markus Still, Tuomas Komulainen, Risto Mattila, Jarkko Harjula ja Arttu Leskinen. Harjulalle ilta oli tehokas myös syöttöjen valossa, sillä laituri oli alustamassa peräti kolmea maalia.

Voiton myötä Hokki etenee välieriin otteluvoitoin 3–1.

– Tänään peli oli meille vaikea, ehkä tämän sarjan rikkonaisin peli. Ei parasta meitä tänään, mutta pääasia on kuitenkin se, että voitimme ja saimme sarjan poikki, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kommentoi.

Hokin erikoistilannepelaaminen oli torstaina tehokasta. Joukkueen kuudesta maalista kolme tuli ylivoimalla ja yksi syntyi alivoiman aikana.

– Olimme erikoistilanteissa heitä vahvempia. Oli tärkeää, että saimme heidän 3–3-tasoitusmaalin jälkeen suht nopeasti ylivoimalla johtomaalin. Se rauhoitti meidän pelaamista.

Hokin välierävastus selviää lauantaina pelattavien viidensin puolivälieräotteluiden jälkeen. Vastaan asettuu Suomi-sarjan runkosarjassa huonoiten sijoittunut jatkoon etenevä joukkue, eli joko JHT tai Pyry–FPS-sarjan voittaja.

Ensimmäinen välieräottelu pelataan Kajaanissa ensi tiistaina kello 18.30.

– Saamme huilata nyt päivän tai kaksi. Se tuleekin tarpeeseen, sillä olemme olleet aika tiukilla henkisesti ja fyysisesti, kun olemme menneet tiiviillä tahdilla. Siltäkin osin on tärkeää, ettei tarvitse pelata lauantaina.

– Meillä on nyt hyvä tilanne, kun saimme sarjan katkaistua. Se katkaisu on kuitenkin kaikkien mielessä ja on tärkeää, että saamme nyt nollattua tämä sarja. Sunnuntaina tulemme takaisin jäälle ja alamme keskittymään tulevaan vastustajaan.

Jarkko Harjula iski tehot 1+3 D-Kiekko-sarjan viimeisessä ottelussa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

D-Kiekko–Hokki 3–6 (0–2, 2–1, 1–3)

Maalit:
9.42 0–1 Martikainen (Harjula, Niemelä) AV
19.23 0–2 Still (Räisänen, Harjula) YV
21.25 1–2 V. Hakala (Häyrinen, Asikainen)
34.49 1–3 Komulainen (Mattila, H. Klemetti) YV2
38.58 2–3 Niemi (V. Hakala, Häyrinen)
46.30 3–3 O. Hakala (Häyrinen, V. Hakala)
47.29 3–4 Mattila (Harjula, Still) YV VoM
59.14 3–5 Harjula (T. Klemetti) TM
59.19 3–6 Leskinen (Räisänen) TM

Torjunnat:
Severi Isokangas 9+9+13=31
Lari Kukkohovi 6+12+12=30

Jäähyt:
D-Kiekko 7x2min
Hokki 2x2min

Yleisöä: 325