Hokki hakee paluuta voittokantaan – ”Erikoistilanteiden pitää olla kunnossa”

Kajaanin Hokilla on viikonlopulle yksi tavoite: paluu voittokantaan. Viime viikonloppuna JHT:lle hävinnyt joukkue kohtaa lauantaina kotihallissa jyväskyläläisen D-Kiekon.

– Erikoistilanteiden pitää olla kunnossa, ne näyttävät kuitenkin suunnan koko pelille. Olemme syksyn ajan olleet paras ylivoima- ja alivoimajoukkue. Viime ottelussa ne alueet, jotka ovat olleet kunnossa, olivat huonoja. Se on ensimmäinen parannettava asia, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kommentoi.

– Toinen asia on se, että meidän pitää löytää tasainen rytmi neljällä kentällä pelaamiseen. Emme ole vielä löytäneet samanlaista pelirytmiä, mitä meillä oli kolmella kentällä pelatessa. Monesti kun ottelut ovat rikkonaisia, niin se pilaa sitä rytmiä.

Hokin ja D-Kiekon kaksi edellistä kohtaamista ovat olleet todella maalirikkaita kamppailuja. Hokki voitti syyskuussa kotonaan 6–5 ja D-Kiekko vei lokakuussa pisteet Jyväskylässä 7–4.

– Kaksi tasaista joukkuetta ovat vastakkain, molemmat ovat voittaneet kotiottelunsa.

Hokille hankalana vastuksena toiminutta D-Kiekkoa vastaan joukkue luottaa omaan pelaamiseen.

– Olemme pelanneet hyvää kiekkoa läpi vuoden, eikä tässä vielä haeta mitään poppakonsteja ketään vastaan.

Lari Kukkohovi aloittaa maalilla D-Kiekkoa vastaan. (Kuva: Tuomas Juntunen)


Vain pieniä viilauksia kokoonpanossa

Hokin kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia. JHT-ottelusta loukkaantumisen takia sivussa ollut Jimi Nylund pelaa uudistetussa nelosketjussa, jonka keskellä hyökkää Oscar Leppänen ja toisella laidalla Tommi Klemetti.

Puolustuksessa Eetu Martikainen palaa riveihin Micke Niemelän vierelle. Maalilla lauantaina aloittaa Lari Kukkohovi.

– Haemme oikeita koostumuksia ja erilaisia vaihtoehtoja kentällisiin. Meillä on kuusi ottelua ennen pudotuspelejä, joten nyt on hyvä hetki kokeilla muutakin kuin niitä, millä olemme pelanneet syksyn.

Miko Kilpeläinen, Henri Kyllönen ja Teemu Kemppainen pelaavat lauantaina A-junioreiden riveissä kotiottelussa Blues Akatemiaa vastaan.

Hokki–D-Kiekko lauantaina 2.2. klo 17.00 Kajaanin jäähallissa.