Hokki haki komean voiton Jyväskylästä

Kajaanin Hokki haki perjantai-iltana komean 3-6 (3-1, 0-3, 0-2) voiton JYP-Akatemiasta. Voitolla Hokki kohosi sarjataulukossa neljänneksi.

Ottelun avauserää oli ehditty pelata vain reilut 4 minuuttia, kun JYP-Akatemian Miika Roine ampui kotijoukkueen Juuso Pullin ampumasta kiekosta reboundin verkon perukoille. Pari minuuttia myöhemmin Hokki nousi ylivoimalla tasoihin, kun Anthony Guttig ja Teemu Virtala petasivat Riku Toivolle b-pisteen kaarelle avopaikan, josta Kärppä-kasvatti ei erehtynyt. JYP-Akatemia iski kuitenkin avauserässä vielä kahdesti, kun Topi Nättinen ja Valtteri Hotakainen iskivät kiekon maaliin komeiden kuvioiden päätteeksi.

Pelin luonne muuttuu toisessa erässä

Toisesta erästä lähtien jäällä nähtiin vain yksi joukkue, kun Hokki otti pelin hallinnan täysin itselleen. Hokin 3-2 -kavennusmaalista vastasi Teddy Da Costa, kun hän tinttasi Guttigin jättämän kiekon komeasti yläkulmaan. Da Costan maaliin syöttöpisteen merkkauttanut Arttu Niskakangas tasoitti ottelun vain pari minuuttia myöhemmin, kun hänen rannelaukauksensa upposi ohi pahassa maskissa olleen Antti Lehtosen.

Hokki ehti saada kiekon toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla maalin peräti kolme kertaa, joista lopulta vain yksi hyväksyttiin. Casper Santasen ampuma rännikiekko pomppi maaliin linjatuomarin kautta, joka hylättiin sääntöjen mukaisesti. Tovi myöhemmin Guttig ampui kiekon ylivoimalla maaliin, mutta päätuomari Tatu Heiskanen hylkäsi maalin kyseenalaisesti, kun Riku Toivon katsottiin häiritsevän maalivahti Lehtosta torjuntatilanteessa. Hokki onnistui kuitenkin saamaan kiekon erän lopussa maaliin sääntöjen sallimalla tavalla, kun Timo Hiltunen karkasi maalintekoon Santasen antamasta pystysyötöstä.

”Erinomainen kolmas erä” takasi Hokin voiton

Hokki sai lentävän lähdön myös kolmanteen erään, kun Arttu Heikkinen ampui kiekon upeasti yläkulmaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Hengettömästi kaksi viimeistä erää esiintynyt JYP-Akatemia ei lopulta onnistunut saamaan kunnon kiriä aikaiseksi ja 3-6 loppulukemat tyhjään maaliin iski Veikko Karppinen.

Toisen voiton putkeen ottanut Hokki nousi voitollaan sarjataulukossa neljänneksi. Linnapaidat ovat sarjan piikkipaikalla majailevista Jukureista ja TUTOsta vain kolmen pisteen päässä. Hokin päävalmentaja Petri Mattila oli tyytyväinen kahden viimeisen erän esitykseen.

– Ensimmäinen erä oli p*ska, toinen hyvä ja kolmas erinomainen, vähäsanainen Hokki-luotsi tuumi pelin jälkeen.

Hokki kohtaa ensi viikolla molemmat sarjan kärkijoukkueet, kun joukkue matkaa keskiviikkona Mikkeliin Jukureiden vieraaksi ja perjantaina Kajaaniin Hokin vieraaksi saapuu TUTO.