Hokki haki murskaavan voiton KooKoosta

Kajaanin Hokki nappasi komean 1-5 (1-2, 0-2, 0-1) -vierasvoiton kovavireisestä KooKoosta. Hokin voiton takeina olivat jäätävä viimeistelyprosentti sekä ottelussa peräti 42 kertaa torjunut Teemu Seppänen. Kolmen pisteen voiton myötä Hokki kohenteli asemiaan sarjataulukossa ja kipusi aina sijalle viisi. Hokin vierasreissu jatkuu huomenna, kun bussin nokka suunnataan kohti Heinolaa.

hiltunen

Timo Hiltunen iski ottelussa tehot 1+2

Hokki sai otteluun terävän alun, kun Timo Hiltunen (1+2) siirsi Hokin 0-1 johtoon tarkalla alakulmalaukauksella, kun ottelua oli pelattu neljä ja puoli minuuttia. Syöttöpisteet Hiltusen kauden seitsemänteen osumaan merkauttivat Mika Koivisto (1+1) ja Ville Hyvärinen. Reilut kolme minuuttia myöhemmin avausosuman syöttänyt Koivisto pelasi itsensä vapaaksi ja laukoi Hokin 0-2 johtoon. Esityön Koiviston osumaan tekivät avausosuman viimeistellyt Hiltunen sekä ketjun kolmas lenkki Miska Humaloja (0+2). KooKoo nousi taistoon mukaan erän puolivälissä, kun viime kaudella vielä Hokkia edustanut Ville Rajala laukoi kiekon ohi Teemu Seppäsen.

Hokki tuli vahvasti myös toiseen ja työnteko palkittiin, kun erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia. Veikko Karppinen ja Clemens Unterweger petasivat  loistopaikan Riku Toivolle, josta maalitykki ei erehtynyt. Hokki iski erässä vielä toistamiseen, kun Unterwegerin viivalaukaus yllätti KooKoo-vahti Kristian Järvisen. Itävaltalaispuolustajan uran ensimmäiseen Mestis-maaliin syöttöpisteet kirjauttivat illan tehomies Hiltunen sekä Humaloja.

Jobinpostia Hokki-leiriin toivat Jarkko Heikkisen ja Anthony Guttigin loukkaantumiset. Molemmat saivat ottelun tiimellyksessä aivotärähdyksen, eivätkä kyenneet pelaamaan ottelua loppuun asti. Guttig jätti kentän ensimmäisen erän ja Heikkinen toisen erän jälkeen.

Vahvasti läpi ottelun puolustanut Hokki ei tarjonnut enää kolmannessa erässä KooKoolle mahdollisuuksia nousta voittotaisteluun mukaan. KooKoo otti vielä maalivahdin pois reilut viisi minuuttia ennen ottelun loppua, joka kostautui Hokin 1-5 maalin muodossa, kun Arttu Heikkinen pääsi sijoittamaan kiekon tyhjään maaliin. Syöttöpisteet KuKi-kasvatin kauden neljänteen maaliin merkkauttivat Anssi Rantanen ja Veli-Antti Leinonen.

– Joukkue taisteli leijonan lailla ja toteutti niitä asioita, mitä yritettiinkin. Maalivahtipeli oli hyvää ja oltiin tehokkaita maalipaikoissa. Peli pyöri paljon meidän päädyssä, mutta aika kivasti pystyttiin puolustamaan maalin edustaa. Näillä eväillä ja näillä keinoilla pystyttiin tekemään aika tyylikäs esitys, Hokin päävalmentaja Petri Mattila summaa.

Teemu-Seppänen

Ottelussa 42 kertaa torjunut Teemu Seppänen oli Hokin voiton takuumies. KUVA: Jesse Karjalainen

Ottelun jälkeen suureksi puheenaiheeksi nousi Jääkiekkoliiton nykyinen kokoonpanosääntö. Nykyisin kokoonpanoon saa nimetä enää 18 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia.

– On taas ääneen ihmeteltävä tätä systeemiä, että kokoonpanoon saa ottaa 12+6 pelaajaa. Pelattiin ekan erän jälkeen 11 hyökkääjällä ja toisen erän jälkeen viidellä pakilla. Eikä tämä ollut ensimmäinen peli, missä jouduttiin ihan pelin alusta pelaamaan vajaalla, Mattila harmittelee.

– Jos täällä saisi olla 13+7 kenttäpelaajaa, niin siellä olisi pari A-junnua päässyt pelaamaan aika unohtamattomassa paikassa hienoja vaihtoja. Olisi hienoa, jos sitä pelaajarosteria voitaisiin vähän miettiä ja laajentaa. Uskon että muutkin valmentajat ovaa samaa mieltä, Mattila jatkaa.

Hokin ottelut jatkuvat jo huomenna, kun linnapaidat matkaavat Heinolaan Peliittojen vieraaksi. Aivotärähdyksen saaneet Jarkko Heikkinen ja Anthony Guttig eivät ole todennäköisesti mukana kokoonpanossa. Perjantain pelin huilanneen Jussi Makkosen pelaaminen lauantaina on epävarmaa. Hokin A-junioreissa pelaava Niko Kaleton tekee huomenna Mestis-debyyttinsä.

Ottelu alkaa kello 17.00.