Hokki hamuaa 20 peräkkäisen voiton kerhoon

Lauantaina Kajaanissa kohtaavat kaksi huippuvireistä joukkuetta. Sarjakärjessä ja 19 ottelun voittoputkessa oleva Kajaanin Hokki saa vastaansa kuusi edellistä ottelua voittaneen Liikunnan Riemun.

– Saamme vastaan kaksi todella hyvää vastustajaa, jotka molemmat ovat hyviä hyökkäysjoukkueita. Molemmilla on paljon panosta, Riemu pelaa playoff-paikasta ja Pyry kotiedusta. Meille on tulossa kova viikonloppu, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen ennakoi.

Hokin ja Riemun edellinen kohtaaminen päättyi marraskuussa Hokin 2–4-vierasvoittoon. Tuolloin nihkeän esityksen pelasti maalilla 46 kertaa torjunut Tomi Rautio.

Vierasjoukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat olleet sarjan pistepörssin 13. Mikko Hyvönen (9+28=37) ja 16. Ari Närhi (14+22=36).

– Riemu on erittäin kokenut ja hyökkäysvoimainen joukkue, jolta löytyy erittäin laadukas hyökkäys kolmeen kenttään. Heillä on monta sarjaa ylempänä pelannutta miestä. Riemu on minun mielestä selvästi parempi kuin mitä sarjataulukko näyttää.

Tomi Rautio pelasi vahvasti Hokin ja Riemun edellisessä keskinäisessä ottelussa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Saarenpää huilaa, Kukkohovi lainalla Iisalmessa

Viikonlopun otteluissa Hokin ketjukoostumukset elävät hieman, sillä Niko Saarenpää ei pelaa kummassakaan ottelussa. Myös Jussi Vikholm on sivussa kokoonpanosta.

– Puolustuksen suhteen meillä on hyvä tilanne ja siellä tehdään rotaatiota viikonlopun otteluissa.

Maalivahti Lari Kukkohovi on kahden ottelun lainapestillä Iisalmessa. IPK tarvitsee perjantain ja lauantain otteluihin maalivahtia Elmeri Metsävainion sairastuttua.

Kukkohovi palaa sunnuntaina Hokin vahvuuteen. Tomi Rautio pelaa lauantaina Hokin maalilla ja toisena maalivahtina toimii A-juniori Juho Järvinen.

Viikonlopun ottelut:

La 12.1. klo 17.00 Hokki–Riemu
Su 13.1. klo 16.00 Hokki–Pyry