Hokki isännöi sarjakärkeä

Yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen sarjassa yhdeksäntenä majaileva Kajaanin Hokki mittaa keskiviikkoiltana sarjakärki Vaasan Sportin vireen. Vaasalaiset ovat pystyneet keräämään yhdeksästä pelaamastaan ottelusta yhteensä 18 pistettä. Hokki kerännyt pelaamistaan otteluistaan 12 pistettä, joten matkaa sarjakärkeen on vaivaiset kuusi pistettä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen, kun Hokki joutui taipumaan Vaasassa lukemin 5-3.

Kotkapaitojen riveissä pelaa tälläkin kaudella lukuisia entisiä Hokkilaisia. Urallaan 287 liigaottelua pelannut Jarkko Hattunen sekä nykyisin Sportin kapteenina toimiva Antti Uitto olivat voittamassa keväällä 2007 Mestis-mestaruutta Hokin paidassa. Myös Suomussalmelta lähtöisin oleva Eetu Heikkinen, Mestiksen pistepörssin kakkonen ja Sportin kultakypärää kantava Lassi Kokkala, Jani Kiviniemi sekä Jere Laaksonen ovat kajaanilaisyleisölle tuttuja kasvoja.

– Sport on liikkuva ja hyvä kiekollinen joukkue. Sport on aina sytyttänyt meidät pelaamaan, kuvailee Hokin päävalmentaja Petri Mattila tulevaa vastustajaa.

Vimpelinlaakson jäähallissa nähdään sarjan kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta. Hokki on pöllyttänyt alkukaudesta vastustajan verkkoja 35 kertaa ja vierailija Sport on onnistunut tekemään yhden maalin enemmän linnapaitoja enemmän. Hokin ongelmaksi on kuitenkin koitunut heikko puolustuspelaaminen, jota linnapaidat lähtevät myös keskiviikkoiltana parantamaan.

– Meidän pitää petrata puolustamista ja alivoimapeliä. Keravalla vastustajan maalipaikat syntyivät meidän omista virheistä ja niistä me halutaan päästä joukkueen kanssa eroon. Näitä asioita me ollaan kaksi päivää parsittu kasaan ja saadaan taas huomenna uusi mahdollisuus näyttää että me ollaan oivallettu mistä on kysymys.

Anssi Rantanen on sivussa keskiviikon kamppailusta loukkaantumisen vuoksi. Hokin maalia vartioi Teemu Seppänen. Hokki-luotsi Mattila uskoo, että linnapaidat palaavat voittokantaan kärsivällisellä 60 minuutin esityksellä.

– Meidän pitää olla kärsivällisiä, mennä vaihto kerrallaan ja luottaa siihen että kun tehdään oikeita asioita maltillisesti niin se tuo hyvän lopputuloksen, kuten viime keskiviikkona KooKoota vastaan.

Ottelu alkaa kello 18.30 Kajaanin jäähallissa. Tervetuloa!

virtala

Teemu Virtala on Mestiksen pistepörssin kolmantena tehoilla 4+9=13. Jatkuuko Snädän pistetehtailu myös Sportia vastaan?