Hokki ja itävaltalainen Graz99ers yhteistyöhön

Kajaanin Hokki ja Itävallan pääsarjassa pelaava Moser Medical Graz99ers aloittavat yhteistyön. Yhteistyön kautta 21-vuotias puolustaja Clemens Unterweger saapuu kuluvan kauden kattavalla lainasopimuksella Hokkiin. Ennen Hokkiin siirtymistään Unterweger solmi kaksivuotisen jatkosopimuksen Graz99ersin kanssa.

– Tällä hetkellä Unterwegerille ei ole paikkaa kolmessa ensimmäisessä kentällisessä ja hän tarvitsee peliaikaa kehittyäkseen. Siihen hän saa mahdollisuuden Suomesta. Täytyy rehellisesti myöntää, että hyppy Itävallan U20-sarjasta maan pääsarjaan on liian iso, kertoo Graz99ersin urheilutoimenjohtaja Martin Krainz.

Sen vuoksi Graz99ers ja Hokki kaavailevat pidempiaikaista yhteistyötä, joka koskee erityisesti nuorempia pelaajia.

– Nuorten pelaajien tulisi löytää tiensä ensin Graz99ers U20-joukkueeseen ja sen jälkeen hakea lisää kokemusta Suomesta, sanoo Graz99ersin toimitusjohtaja Bernd Vollman.

Hokin puheenjohtaja Esko Karjalainen on iloinen alkavasta yhteistyöstä.

– Olemme Kajaanin Hokissa ylpeitä siitä, että saamme tehdä yhteistyötä Graz99ers -joukkueen kanssa. Seurayhteistyö mahdollistaa pelaajaliikenteen molempiin suuntiin. Haluamme tarjota Graz99ersin nuorille tulevaisuuden pelaajille mahdollisuuden tulla laadukkaaseen valmennukseen Kajaanin Hokkiin. Alkavaa yhteistyötä on edesauttanut viime kaudella Graz99ers joukkueessa ja kuluvalla kaudella Kajaanin Hokissa valmentava Jukka Kuusivuori.

Hokkiin siirtyvä puolustaja Clemens Unterweger on pelannut urallaan muun muassa 116 ottelua Itävallan A-junioreissa, joissa on syntynyt tehot 64+92. Lisäksi hän oli viime kaudella 45 ottelussa pelaavassa kokoonpanossa Graz99ersin pääsarjajoukkueessa.

– Haluamme tarjota Unterwegerille paikan kehittyä pelaajana seuraavalle tasolle ja mahdollisuuden lunastaa tulevaisuudessa pelipaikan kovasta Graz 99ers -joukkueesta. Unterweger on hyvin liikkuva ja kiekollisesti taitava puolustaja, kuvailee Hokin päävalmentaja Petri Mattila uutta vahvistustaan.