Hokki järjesti todellisen itsenäisyyspäivän ilotulituksen

Kajaanin Hokki ja Kouvolan KooKoo järjestivät itsenäisyyspäivän kunniaksi todellisen maalitulituksen. Yli tuhatpäinen kajaanilaisyleisö sai todistaa ylivoimapelin huimaa tehokkuutta , sillä ottelun 11 ylivoimasta peräti kuusi päättyi maaliin. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Hokki nappasi pisteet lukemin 7-4 (3-0, 1-2, 3-2). Hokin voiton takuumiehinä toimivat hattutempun iskenyt Timo Hiltunen sekä kahdesti mieheen osuneet Arttu Heikkinen ja Teddy Da Costa.

Hokki aloitti maalitehtailun reilun kuuden minuutin kohdalla, kun Arttu Heikkinen (2+0) pääsi lakaisemaan Kärpistä loppukaudeksi Hokkiin lainatun Janne Pälveen lähettämän viivakudin tyhjään maaliin. Syöttöpisteen KuKi-kasvatin maalin kirjautti Hokin kultakypärä Teemu Virtala (0+3).  Erän lopussa Hokki iski kahdesti ylivoimalla. Ensiksi maalin eteen vapaaksi unohdettu Timo Hiltunen (3+0) jujutti kiekon maaliin Arttu Niskakankaan (0+2) ja Miska Humalojan (0+2) esityöstä, jonka jälkeen Teddy Da Costa (2+0) lämäsi kiekon viivalta upeasti KooKoo-maalin yläkulmaan.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää ja tiivistä pelaamista, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kiteyttää.

Kookoo aloittaa kirinsä

KooKoo tuli toiseen erään uudesti syntyneenä ja kova painostus tuotti lopulta tulosta, kun vieraiden kultakypärä Jan-Mikael Juutilainen laukoi kiekon Jesse Jyrkkiön loistavasti poikittaisyötöstä ohi 28 kertaa ottelussa torjuneen Teemu Seppäsen. Erän puolivälin jälkeen KooKoo tuli ottelussa jo maalin päähän, kun avausosuman syöttänyt Jyrkkiö ampui kiekon viivalta maaliin kahden miehen ylivoimalla. Syöttöpisteet nappasivat yli 800 liigaottelun Jari Kauppila sekä avausosuman värkännyt Jan-Mikael Juutilainen.

Hokki pääsi kuittaamaan KooKoon kavennuksen neljä minuuttia myöhemmin. Hokin toisen osuman tapaan Niskakangas ja Humaloja tekivät esityön, ja illan tehomies Hiltunen tinttasi kiekon ohi KooKoo-vahti Kristian Järvisen.

– Siinä kävi niin kuin monesti käy. Jos urheilija antaa pikkuisen periksi, niin hyvät yksilöt ja hyvä joukkue muuttuu erinäköisiksi, Mattila kuvailee.

Hatut lentävät kolmannessa erässä

KooKoo tuli vahvasti myös kolmanteen erään, kun kiekko pomppi vieraiden tehomies Juutilaisen luistemesta ohi Seppäsen. Juutilaiseen maaliin syöttöpisteen merkauttivat Kauppila ja Hokissakin urallaan pelannut Aatu Hämäläinen.

Hokki pääsi kuitenkin kuittaamaan KooKoon kavennuksen jälleen kerran neljä minuuttia myöhemmin, kun Riku Toivo (0+2) ja Virtala petasivat paikan Da Costalle, jonka hurja laukaus löysi jälleen kerran tiensä maaliin. Reilua minuuttia myöhemmin Hokki karkasi jo ratkaisevan tuntuiseen 6-3 johtoon, kun Hiltunen iski illan kolmannen maalinsa nopeasta vastahyökkäyksestä. Vapauttavan syötön Hiltusen kauden 11. täysosumaan tarjoili itävaltalaispuolustaja Clemens Unterweger.

– Ei tämä ole ihan jokapäivänen tilanne. Harvemmin on tullut tehtyä kolmea maalia. Tehoja on ehkä tullut vähän enemmän kuin odotin, mutta hyvin on tosiaan kulkenut tähän asti,  illan tehomies Hiltunen toteaa.

Uransa ensimmäisen hattutempun Mestiksessä tehnyt Hiltunen sai kehuja myös Hokki-käskyttäjä Mattilalta.

– Mies näytti miksi hänet valittiin kuukauden tulokkaaksi. Näyttäisi siltä, että tulikeppi on kuuma ja oli isossa roolissa ratkasemassa tämän päivän pelin, Mattila kehuu suojattiaan.

KooKoo nousi taistoon mukaan vielä kertaalleen reilut kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun ottelussa peräti tehot 3+1 iskenyt Juutilainen ampui kiekon maaliin Seppäsen kainalosta. Lopullinen ratkaisu syntyi reilut viisi minuuttia ennen päätössummeria, kun Arttu Heikkinen viimeisteli illan toisen osumansa Toivon ja Virtalan syötöistä.

– Tämä oli varmasti viihdyttävä peli yleisölle. Paljon tapahtumia ja paljon onnistumisia molemmin puolin, tiivisti KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi.

– Se oli itsenäisyyspäivän ilotulitus. Ennen peliä veikkasin tasaista ottelua, mutta sanoin kuitenkin heti perään, että yleensä silloin peli päättyy 6–5. Se oli tällä kertaa lähempänä. Oltiin vahvoja tänään oikeissa paikoissa, Mattila tiivistää.

Hokin pelit jatkuvat jo huomenna, kun linnapaidat matkaavat tänään 2-1 tappion TUTOlle kärsineen Mikkelin Jukurien vieraaksi.

hiltunen

Timo Hiltusen kolme maalia siivittävät Hokin voittoon.