Hokki Jokipoikien kimppuun välierissä

Kajaanin Hokki saa vastaansa välierissä runkosarjassa kolmanneksi tulleen Jokipojat. Joukkueet ottelivat keskenään runkosarjassa kuusi kertaa, joista voitot menivät Hokille 4-2. 

Kajaanin Hokki kohtaa välierissä Jokipojat, jonka Hokki onnistui runkosarjan aikana peittoamaan neljään otteeseen. Ottelut olivat kuitenkin hyvin tasaisia ja kolmeen otteeseen ratkaisua jouduttiin hakemaan varsinaisen peliajan jälkeen. Yhteismaalit runkosarjan kamppailussa kääntyivät Hokille 18-16.

— Ainakin runkosarjassa meidän pelimme olivat tasaisia, kuudessa pelissä mentiin kolmesti jatkoajalle tai voittolaukauksiin. Niihin lähtökohtiin nähden on hyvin tasavahvat joukkueet vastakkain. Tietysti ottelusarjaa kun lähdetään pelaamaan ja joukkueet ja pelitavat ovat tuttuja niin jokaisen pelaajan omat henkilökohtaiset ratkaisut otteluiden sisällä tulee näyttelemään isoa roolia yksittäisten pelin lopputuloksessa, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Puolivälierissä Hokki iski seitsemään otteluun yhdeksän maalia ylivoimalla ja päästi omiin kolme alivoimalla. Erikoistilannepelaamisen taso olikin Hokki-luotsin mielestä riittävän korkealla tasolla. Sen sijaan viidellä viittä vastaan pelaamisessa oli etenkin ensimmäisissä otteluissa hyökkäyspäähän ongelmia turkulaisia vastaan.

— TUTO-sarjaa kun miettii niin tasaviisikoin hyökkäyspelaamisessa oli varsinkin sarjan alussa petrattavaa. Sarjan loppua kohti hyökkäyspelaaminen parani ja maalintekotehokkuus alkoi olla samalla tasolla kuin TUTOlla. Erikoistilannepelaamisessa oltiin TUTOa edellä ja jos se pysyy tuolla tasolla jatkossakin, niin sen suuntaan ei hirveästi tarvitse ylimääräistä mietettä laittaa, puntaroi Laukkanen.

Kajaanin Hokki saa vastaansa Jokipojat välierissä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Kajaanin Hokki saa vastaansa Jokipojat välierissä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Viimeisen TUTO Hockey -ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa Hokin päävalmentaja ilmaisi halunsa ottaa jotain joukkueensa pelaamiseen turkulaisten pelaamisesta. Käytännössä kajaanilaisten selkäreppuun otettiin oppia TUTOn hyökkäämisestä.

— Pidin heidän suorien hyökkäysten pelaamisesta, se oli heillä hyvää luokkaa ja hyökkäykset päättyivät pääsääntöisesti laukaukseen tai maalintekotilanteeseen. Sen seurauksena meillä oli kiirettä puolustaa sitä maalinedustaa ja siitä he pystyivät maaleja tekemään; vielä viimeisessä pelissäkin he iskivät kaksi maalia ihan suorasta hyökkäyksestä. Jos pystymme itse parantamaan sitä peliä, millä he päättivät suorat hyökkäykset maalin suuntaan, niin meidän hyökkäys parantuu varmasti, Hokki-luotsi muotoilee.

Puolivälieräsarjan aikana linnapaitojen leirissä kiersi kuumeilua, joka on ohitettu ja sairaana olleet pelaajat ovat palanneet harjoitusrinkiin. Sivussa jatkavat Sakari Turtiainen, jonka kausi on paketissa sekä Christoffer Seppelin. Maalissa keskiviikon ottelussa aloittaa Tuukka Smura.

Välierien aikataulu:
Ke 30.3. klo 18.30 Hokki – Jokipojat
Pe 1.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki
La 2.4. klo 17.00 Hokki – Jokipojat
Ma 4.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki
Ke 6.4. klo 18.30 Hokki – Jokipojat (tarvittaessa)
Pe 7.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki (tarvittaessa)
La 8.4. klo 17.00 Hokki – Jokipojat (tarvittaessa)