Hokki joutui taipumaan Jokipojille

Vaikea kolmas erä koitui Hokin kohtaloksi keskiviikkona, kun se kärsi 6-2 (1-0,1-2,4-0) tappion Joensuussa Jokipoikien vieraana.

Hokki sai ottelun alkuun shokkihoitoa, kun Raimonds Vilkoits siirsi Jokipojat johtoon kun ottelua oli käyty ainoastaan 52 sekuntia. Loppu erä mentiin maaleitta ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin isäntien johtaessa 1-0.

Toisen erän alku oli lähes toisinto, sillä tällä kertaa erä ehti vanheta 53 sekunttia, kunnes Mikael Ruohomaa vei Jokipojat jo kahden maalin karkumatkalle. Otteluun valmistautuminen sai päävalmentaja Petri Mattilan mietteliääksi.

– Miten se sanonta nyt menee? 95 prosentin valmistautuminen tuo 50 prosentin lopputuloksen. No tänään se joka tapauksessa meni todella vihkoon. Ensimmäisellä minuutilla kun annetaan vastustajalle jo helppo maali, niin eihän se parasta mahdollista suuntaa ottelulle anna.

Hokki nousi peliin mukaan

Aktiivinen kotijoukkue piti myös toisessa erässä Hokin maalia vartioineen Teemu Seppäsen työllistettynä, mutta erän muista maaleista vastasi silti vierailijat. 2-1 kavennuksen viimeisteli Riku Toivo, kun toista erää oli pelaamatta noin viisi minuuttia. Jarkko Heikkisen tasoitusmaali erän viimeisellä minuutilla vei joukkueet toiselle erätauolle tasalukemissa 2-2.

Jokipojat karkaa kolmannessa erässä

Ottelun kolmannessa erässä Jokipojat ratkaisevat voiton Oula Uskin ja Juuso Kaijomaan maaleilla. Hokki haki vielä kiivaasti kavennusta ottamalla maalivahdin pois jo viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä. Tällä kertaa rohkea peli ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, vaan Jokipojat iski kiekon vielä kahdesti Hokin maaliin ja loppulukemiksi 6-2.

Mattila näki ottelun lopputuloksen vastaavan kenttätapahtumia.

– Kyllä tänään koko joukkue pelasi vaan huonosti. Jos ei kahta peräkkäistä syöttöä saada omille, niin vaikea on pärjätä. Asenne puolella oli tänään ongelmat ja ei laitettu vaan tarpeeksi itseämme likoon.

Hokin harjoitusottelut jatkuvat perjantaina Kajaanissa, kun vastaan asettuu JYP-Akatemia.