Hokki joutui taipumaan SaPKolle

Revanssiviikonloppu oli tällä kertaa nimensä veroinen, kun eilen SaPKon lukemin 7-1 kaatanut Kajaanin Hokki joutui taipumaan Savonlinnassa lukemin 2-3(0-1,2-1,1-0)

Ottelun alussa Hokki jatkoi siihen mihin eilen jäi ja siirtyi erän puolivälissä 0-1 johtoon Pasi Kouvalaisen (1+1) toimesta. Esityön maaliin tekivät Mika Koivisto ja Veikko Karppinen. Tämä olikin ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä ja näin tauolle mentiin vierailijoiden johdossa.

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia,joista kaksi merkattiin isäntäjoukkue SaPKolle ja yksi Hokille. SaPKo tasoitti erän alussa lukemiksi 1-1, kunnes Miska Humaloja vei linnapaidat erän puolivälissä jälleen maalin karkumatkalle. Humalojan viimeistelemän 1-2 maalin syöttöpisteet kirjattiin Arttu Niskakankaalle, sekä Kouvalaiselle. SaPKo kuitenkin tasoitti ottelun vain reilu minuutti edellisestä ja ottelun kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 2-2.

Kolmannessa erässä SaPKon kapteeni Anssi Virkki onnistui kertaalleen vielä ohittamaan Hokin maalilla 27 kertaa kiekon tielle kerenneen Teemu Seppäsen. Tämä jäi Hokin hyvästä loppukiristä huolimatta ottelun voittomaaliksi ja näin täydet kolme pistettä jäivät Savonlinnaan lukemin 3-2.

Päävalmentaja Petri Mattila oli tappiosta huolimatta varsin tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

-Hyvä ja tasainen ottelu. Meidän puolustajat pelasi tänään hyvän ja fyysisen pelin. Kokemus kyllä huokui heidän pelaamisestaan. Hyökkäykselle sitten sattui tänään pari virhettä, joista SaPKo kuittasi maalinsa. SaPKon voittomaali oli meiltä selkeä virhe, jossa hyökkäykseltä pääsi unohtumaan mies toiseen aaltoon täysin ja harmiksi se sitten tänään maksoi kolme pistettä.

Hokilta puuttui illan ottelusta useita avainpelaajia, joka Mattilan mukaan näkyi ottelun ratkaisuhetkillä.

-Joukkueen yleisilme oli tänään hyvä ja tasainen. Ei tullut koko ottelussa sellaisia huonoja hetkiä, vaan pysyttiin koko ottelu pelisuunnitelmassa. Ottelun lopussa meillä oli sitten hyvät mahdollisuudet tasoitukseen ylivoimalla. Kaksikin loistavaa paikkaa,mutta kiekko ei vaan mennyt sisään. Siinä toki kaipaili näitä ratkaisijoita.

Hokin pelit jatkuvat keskiviikkona, jolloin se saa vieraakseen Mikkelin Jukurit.