Hokki joutui taipumaan TUTOlle

Hokki kärsi niukan tappion 3-4 (1-1,2-3,0-0) kotonaan TUTOlle.

Vierailija TUTO tuli ottelun alkuun vahvasti ja se siirtyikin Eetu Kosken maalilla 0-1 johtoon, kun ottelua oltiin käyty reilut 14 minuuttia. Hokki kuitenkin tasoitti ottelun heti seuraavassa vaihdossa, kun Teddy Da Costa (1+0) osui Timo Hiltusen(0+1) ja Jussi Makkosen(0+1) esityöstä.

Myös toisen erän alkuun vierailijat tulivat varsin terävästi ja vastasivat jälleen erän avausmaalista. Hokki kuitenkin kuittasi jälleen nopeasti, kun Arttu Heikkinen (1+0) iski tasoituksen vain 11sekunttia edellisestä. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Veikko Karppinen (0+1) ja Riku Toivo (0+1).

Heti tasoitusmaalin jälkeisestä aloituksesa Heikkinen onnistui hankkimaan jäähyn vastustajalle. Ylivoiman aikana maalinteosta vastasi kuitenkin vierailijat, kun Anton Kokkonen pääsi karkaamaan alivoimalla läpiajoon ja Hokin puolustus joutui rikkomaan miestä rangaistulaukauksen arvoisesti. Kokkonen harhautti Hokin maalilla torjuneen Teemu Seppäsen ja vei vieraat jälleen maalin johtoon.

TUTO iski vielä toistamiseen, ennen kuin Hokki heräsi jälleen taistelemaan. Vain seitsemän sekuntia ennen toisen erän loppua Arttu Niskakangas (1+0) tasoitti ottelun ylivoimaosumallaan ja näin Hokki lähti kolmanteen erään vain maalin takaa-ajoasemasta.

Kolmannessa erässä Hokki hieman tiivisti peluuttamistaan, mutta kurinalaisesti puolustanut TUTO piti pintansa ja näin ollen pisteet matkasivat Turkuun lukemin 3-4.

Ottelun jälkeen Hokin päävalmentaja Petri Mattila näki pelin jälkeen voiton menneen oikealle joukkueelle.

– Parempi voitti tänään. Näkisin että olisi voinut olla muutaman maalin erokin. Liikaa annettin eteen tänään ja kiri alkoi auttamatta liian myöhään. Tiivistettiin vähän joukkoja ja se näkyi ottelun loppupuolella kun tiettyjen pelaajien peliaika nousi aika kovaksi ja ei aivan puhti enää riittänyt loppurutistukseen.

Hokin ottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, kun se saa vieraakseen KooKoon Kouvolasta.

tuto02

Jussi Makkonen palkittiin Hokin parhaana pelaajana.